Temp gauge problem
  1. Welcome to Chevy Cruze Forum : Chevrolet Cruze Forums – General discussion forum for Chevy Cruze

    Welcome to Chevy Cruze Forum : Chevrolet Cruze Forums - a website dedicated to all things Chevy Cruze.

    You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, Join Chevy Cruze Forum : Chevrolet Cruze Forums today!
     
Results 1 to 1 of 1

Thread: Temp gauge problem

  1. #1
    Gremlin is offline [OP]
    Driver's Ed
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    7

    Temp gauge problem

    Hi there. My temp gauge reads 1/4 when the ignition only is switched on first thing and the engine is reluctant to start. Once it starts it runs fine.
    This has happened a few times now.
    On the motorway it has started showing 2 notches below red and the fan comes on but the engine is cool enough to touch. I posted a much more detailed post earlier but it didn't appear .

    The car had a full service the day before it started acting hot on the motorway (Wed 13th Feb). I drove at different speeds and the gauge acted the same. My fuel consumption instant figures were normal and changed with the speed. My garage did full diagnostics and nothing showed up. funnily, I can't contact my mechanic...

    The still is taken from a short video of me trying to start the car. Will upload it if I can figure out how to. Any ideas or suggestions gratefully received. I'm at the point of trying to fix it myself. I'm not mechanically inept, just short of time and enthusiasm.

    Update: I took the car out today, drove 3 miles and the gauge is 3 notches below the red. It's only 11C here.

    Final update: Default position for the Temp gauge is buried in the red with the warning chime sounding and the fan running at max. This is with a stone cold engine. Sigh.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Gremlin; 02-15-2019 at 03:33 PM. Reason: More detail
    Quick reply to this message Reply  

  2. Remove Advertisements
    Chevy Cruze Forum
    Advertisements
     

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please select your insurance company (Optional)

Similar Threads

  1. 16 premier trans temp gauge
    By Boostpatrol in forum Gen2 Audio & Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 07-22-2017, 11:35 PM
  2. Normal coolant temp, thermostats, and AC off due to high engine temp
    By UpstateNYBill in forum Gen1 Service Issues
    Replies: 11
    Last Post: 08-18-2016, 12:19 AM
  3. Problem after problem after problem!
    By cdncruze in forum Gen1 Service Issues
    Replies: 1
    Last Post: 08-07-2015, 10:48 AM
  4. Cruze external temp gauge test
    By montgom626 in forum Off Topic Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-04-2013, 09:46 AM
  5. Engine temp gauge never reads above 1/2 even when hot???
    By cruze1953 in forum Gen1 1.4L Turbo
    Replies: 1
    Last Post: 12-26-2011, 01:13 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.1.2