Chevrolet Cruze Forums banner
a or c
1-18 of 132 Results
Advanced
  1. General Discussion
    I have a 2011 Chevy Cruze LS and noticed that during idle or in heavy traffic I start getting ambient air with AC on. I have replaced condenser, new ac compressor, and recently filled with Freon. On the move ac works great super cold but now that temps here in Phoenix are staying steady over 100...
  2. Gen1 Service Issues
    Went to the dealership today like I always do to get my oil changed I spent $130 to get that and a new air filter on the way home I hear this loud Humming noise when I turned up the Fan for the A/C I turned off the A/C it’s still making the noise through the fan and it gets louder the higher the...
  3. Gen1 1.8L
    2011 Cruze LS 1.8L. Long story short, car sat for about 3 weeks and and A/C was working perfect when parked. Go to start the car up and hear a somewhat harsh sound on initial crank, but car starts and runs fine... however the A/C doesn't even attempt to get cold. What I have done so far... 1)...
  4. Gen1 Service Issues
    Hi all, I've got a 2013 LT 1.4L AT with 85K (recently bought it used at 82K over the winter) and every time I turn the A/C I get some pretty loud rattling/buzzing sound(s) from the engine compartment. It's mostly noticeable when I'm stopped at a light in-gear. It seems to lessen ever so...
  5. General Discussion
    The thermostat has stopped working and the a fan under hood running loud.. I did fill up engine coolant, done nothing...please help
  6. Gen1 Service Issues
    Hello everyone, I know this seems to be a common problem and it’s been discussed ALOT, but I need your help. I have a 2015 LTZ 45k miles. Recently, I began noticing a “musty”/humid-like smell coming from my vents, didn’t think anything of it and kept driving for a week or 2 hoping it would go...
  7. Gen2 Appearance, Body, Detailing, & Interior
    The A/C button is not pressed. Usually this happens after the engine has been off for at least several hours. When the fan knob is turned to any speed the A/C comes on. Strangely if you turn off the engine for a short time and turn back on and then turn on the fan then the AC won’t come on. Is...
  8. Gen1 Service Issues
    Hi everyone. I have a problem with my A/C system. When i start a car ac works as it should. Heating, cooling, no problems, but after ca. 20-30 min driving it starts to decrease power gradually. When i switch to manual mode and turn the vents on full power i hear them running but there lesser and...
  9. A/C

    General Discussion
    I have a 2018 CTD sometimes I find the A/C light on while I’m driving and I did not turn it on nor was it on when I shut the car off. Does anyone else experience this?
  10. Gen1 Service Issues
    I was getting the “a/c off due to high engine temperature message” and could see my car was running hot. Then it started to overheat so I pulled over immediately and turned it off. My mechanic said the part that holds the coolant was cracked. He said there wasn’t damage to the car from...
  11. Gen1 Service Issues
    Hello everyone. New member here and I probably won’t bug y’all much since it’s my wifes car. It’s a 2015 LTZ/RS. I had to put the car in the shop this morning because the a/c quit working. All fuses and relays checked out and the compressor itself wasn’t locked up, just wouldn’t engage. All this...
  12. Gen1 Service Issues
    Hey guys, first time poster here. A few days ago after leaving the gym my AC stopped working, but on the way to the gym it was working perfectly fine. I checked out my compressor as soon as I got home and realized that the clutch was not engaging. I looked at all the fuses and relays, and those...
  13. General Discussion
    I own 2013 Cruze the air is cool when I start the car but we I take off the air starts blowing hot. I’ve had the Freon line cleaned and had Freon added but the problem continues. Has anyone else experienced this problem ?
  14. Gen1 Diesel Technical Discussion
    A/C blows cold for first 45 minutes then stops. Shut car off and it works again for 15-20minutes. Car was just in dealer and refrigerant is fine and no leaks. Just completed 700 mile trip in 90+ degree heat and A/C only worked for 30% of trip. Car is going back to dealer in the morning. Anyone...
  15. Gen1 Service Issues
    A third installment of my hunt to find why I'm not having any cold air come out of my A/C. My 2013, LT/RS Cruze with ~83,000 miles (133,575 Km), has had no A/C for several weeks now. I took it to a dealership and they told me that the radiator fan assembly needed to be replaced. Because they...
  16. General Discussion
    My A/C seems to be on when it's not. Cool air comes from the defroster fogging the windshield on humid days externally that is. How can this be when the compressor isn't running? I don't mind it don't get me wrong just wondering what's going on?
  17. Gen1 Service Issues
    I have a 2013 Cruze with 85k miles on it and just recently my radiator fan stopped working wich in turn affected my A/C at idle. Since that issue has now been remedied i feel as though my A/c isnt pushing out as much air into the cabin that it used to even on lower fan speeds. I still tried to...
  18. Gen2 Service Issues
    The headlights keep the charging system at 14v. The electronics seem to like 14v alternator better then 12v battery. Both fan and cooler air are more consistent. Also. High side pressure should be between 210 - 235. Depending on outside air temperature. As high as 250 if you live in Phoenix...
1-18 of 132 Results
Top