Chevrolet Cruze Forums banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 233 Results
  1. Gen1 1.4L Turbo
    I had to reprogram once before after disconnecting a battery cable, but I can't find my Chilton guide to remember the exact procedure. I know it included running it in neutral, running it with the parking brake on at some point, and then slowly accelerating until the computer got accustomed to...
  2. General Discussion
    Hey all! Tina here. Back story I posted a while back and some of the advice helped.... But I need to figure out my generation. I have tried a Vin search but don't know what I am looking at. I have a 2018 Cruze LT. I am now on my 4th alternator and battery. The Chevy dealership has done the work...
  3. General Discussion
    Hey guys, I have my 1.4 2012 Cruze that doesn’t like any type of cold weather at all. Weather it be 60 or below. Changed the batter to a 600cca and gotten the starter checked. It won’t even turn over. Just have to keep turning the key. I hear the starter engaging but don’t know why it won’t...
  4. Gen2 Audio & Electronics
    Hey all. Recently where I live has been going thru a severe cold snap where temps are hovering between -25 C to -35 C for the past 2 weeks. I am running the stock battery still and it has decided that it no longer wants to work correctly in the cold. Are there recommendations for best cold...
  5. General Discussion
    about 2 months ago (sept 2021), the battery in my 2015 cruze LT died and i had to have it jumped. the AAA guy and the tech at NTB both said my battery and alternator were working properly. 8 days later, i turned my car on, drove 7-8 mins to get breakfast and when i came out to leave about 10...
  6. Gen1 Service Issues
    I've been trying to chase this electrical issue for months now. When I'm driving the screen shows anywhere from 11-15v depending on if I'm on the gas or not. When I'm at idle it slowly drops to 12 or below. The headlights and dome light also are dimming and flickering very bad, so much so that...
  7. Gen1 Service Issues
    Two weeks ago I was driving my 2013 1.4 turbo Cruze. Lost power and just died. No lights or codes came on. So we replaced the fuel pump because we couldn’t hear it kicking in when trying to start. Still did not start after we replaced it. Took it to a dealer replaced the battery it started right...
  8. Gen1 1.4L Turbo
    I have a 2011 1.4L chevy cruze. This morning I drove it about 3 miles in 0 degrees F and was parked for about 3 hours. Tried to start it and didn’t even get a crank just a click. Tried jumping the battery and still nothing. Then replaced the battery with a brand new one and car still won’t...
  9. Gen1 Audio, Electronics & Electrical
    Hey all. 2012 1.4 @117k with Trifecta tune. I've noticed that my voltage is constantly 15.0v on the gauge cluster and in Torque. I tested my battery at work tonight, showing 465cca out of 525. Still starts strong, the battery is 2 years old. The voltage never dropped over a 3.5 hour drive at...
  10. Gen2 Audio & Electronics
    Hello everyone, Let me start off by saying I'm a big audio noob. I am clearly a beginner and just bought myself a Chevy Cruze 2017 LT with the stock stereo system (no bose). I really love the head unit and wanted to keep it as I love the carplay feature. I've been wanting to add in my subs from...
  11. General Discussion
    Hello, Firstly, I am not a mechanic or even close to one, but I have done my oil changes and light tune-ups on my cars before. I got 2016 (but under the hood is the same as 2017, the battery in the trunk) My problem is, should I disconnect the negative battery cable in the trunk or the one...
  12. Gen1 Audio, Electronics & Electrical
    2011 cruze 1.4 turbo. Hello guys first time posting on here looking for some help. My cruze is having intermittent starting issues. Ive read up on this a little bit and im gonna get a fresh battery and new ground cables. It doesn't happen all the time but when it does happen the dash will say...
  13. Gen1 Service Issues
    Hi New member never posted before so hopefully this is the right location. Car: 2012 Chevy Cruze 1.4L Background: Was changing out the knock sensor (Check engine light on, scanned and got knock sensor code, just decided to replace sensor never checked power in circuit or anything) and as a...
  14. Gen1 1.4L Turbo
    I have a 2011 Chevy Cruze LT and today while cleaning the negative battery terminal with a battery brush, the ground wire that is bolted to the terminal broke off. It was very flimsy and makes me wonder how it held up all along. Can that wire be replaced without going to a mechanic and I...
  15. Gen1 Service Issues
    Hi all, when I started my car last Monday with my command start, I looked out the window to notice my hazards flashing. I never saw that before so I went outside and also found my battery light flashing. I had to drive to work and just hoped for the best and drove for about an hour on the...
  16. General Discussion
    Can someone please tell me what the clicking noise could be. It only clicks for a few seconds. Only does it when I reconnect the battery.
  17. Gen1 Audio, Electronics & Electrical
    Feeling so frustrated..ive been threw 2 batterys in 1 yr and i keep having a battery drian problem Sent from my LG-LS998 using Tapatalk
  18. Gen1 Service Issues
    Any help would be appreciated. My friend drives a 2014 Cruze LT and has been having the car die on and off sporadically for weeks/months now, usually while she's at work or in the morning after the car has sat overnight. She reports to me that the check engine light has been on but when it runs...
  19. Gen1 Diesel General Discussion
    Hello. I bought a '14 diesel about a year and a half ago. It's been an awesome car. I haven't had any issues with it until a couple weeks ago. One night after I got out of work, the car cranked pretty slow, but started just fine. It was around -7F at the time. Over the next week, the car started...
  20. Gen2 Service Issues
    Greetings. I have a Cruze Hatch, one of the earliest delivered, in late November 2016. The last two times I've started it, it's been cold, say, in the single digits F. And, 'Service Stabilitrak' has showed for a second or two immediately after the startup. Does this mean I'm going to be...
1-20 of 233 Results
Top