Chevrolet Cruze Forums banner
ignition coil
1-8 of 8 Results
  1. Gen1 Powertrain
    Hi all, been lurking and soaking up info in the background here intermittently for ~2yrs. Thanks for all the help already. I'm working on a 2012 LT, automatic 1.4L. Location; NC, US. Not current on the mileage, but I'd guess ~160k. I do have a repair project I'm working on and would...
  2. Gen1 1.4L Turbo
    I have a 2015 Chevy Cruze LT. One of the shops tightened them to the point of stripping. I am trying to find the proper ones. Can anybody help point me in the right direction, please? It's hard to get them on and off.
  3. Gen1 Service Issues
    Hey all, looking for some additional feedback for my 2015 Chevy Cruze LS 1.8. -This car has given me a handful of stress. I’ve been going through the motions of replacing intake & exhaust manifolds. Swapped out my ignition coil with an OEM, I’m also running NGK spark plugs. On top of parts I’ve...
  4. General Discussion
    Question one of my bolts for the ignition coils is missing and its on back order right now can i use any bolt from like home depot that is matched or does it have to be from GM because no one has them.
  5. Gen1 Service Issues
    2014 LTZ 1.4L Turbo ~ 60k miles. My original factory OEM coil pack failed around 55k miles. Two of the ports were deeply corroded. I replaced it with an aftermarket coil, and the car ran fine for about 2 months. Then one day on the highway the engine cut out and it would not start. After...
  6. Gen1 1.4L Turbo
    I recieved my new ignition coil pack and am about to install it. However, the old pack is missing one bolt. I can’t find any information to identfiy the bolt, anybody know the kind of bolt I need and where I can get it? Do I have to special order it from GM or will the dealership possibly have...
  7. Gen1 Service Issues
    Hi guys, Got a Cruze that started jerking around. Flashing engine light. OBDII reader said cylinder misfire. Going to try replacing the spark plugs first. (Never done this.) The ignition coil boots have a dirty brown on them: Is this normal? Do they need to be cleaned? There’s a very fine...
  8. Gen1 Powertrain
    Hey quick question, I went to regap my plugs to .035 the other day. When taking the ignition coil off one of the boot plugs that provide spark broke off. Now accleration is really slow and jumpy at times. Any way to fix this or do i need to now replace the whole unit? Thank you for the help 2012...
1-8 of 8 Results
Top