Chevrolet Cruze Forums banner
radiator
1-20 of 45 Results
  1. Gen1 1.4L Turbo
    I first got the P0299 code when I was driving about 70mph on an incline. I didn't notice any engine trouble and the code disappeared after 2 days. Took it in anyway, and $2,200 later I am back to square one. They replaced: Radiator, Condenser, Intercooler and performed a transmission flush and...
  2. Gen1 Service Issues
    Hi all, So I've read few articles on the above mentioned error and attempted a few fixes. So please bear with me and don't think this is just another repeat post. I've attempted a number of fixes already. In short, my wife's 2012 cruze (1.4L) was throwing the above error. My reader called it...
  3. General Discussion
    Is this considered the lower radiator hose? I have a hole in it and need to replace
  4. Gen1 1.4L Turbo
    Okay so my right bumper clips were torn off (no surprise I already stitched it with zip ties before) and I found free-on all over the bumper cover. Here’s some pics of where I’m pretty sure it came from. Any ideas of what to replace and how?
  5. Gen1 Diesel Technical Discussion
    I was wondering if anybody has replaced a radiator fan on a cruze Diesel. I looked around the internet and couldn't find much info. To those who have, how hard was it? I thought I could do it through the top but it looks like there's so much in the way. I'm hoping I don't have to remove the...
  6. Gen1 1.8L
    Hey all, i’m trying to help my brother in law fix his 2012 Cruze. He’s getting the infamous “A/C disabled due to high engine temp” message. I replaced the temp sensor in the thermostat area and cleared the code...it worked for a couple of hours and then the code came back. So I figure it’s...
  7. Gen1 Service Issues
    Hey yall good day to everyone. So heres a bit of back story and my issue. Back a couple months ago my car started to over heat and came to find out the raditor was cracked.So we had a new radiator put in and shortly after that we notice the radiator fan would turn on when starting the car and...
  8. Gen1 Powertrain
    Information no longer needed. It was really simple and only took about 20 minutes.
  9. General Discussion
    I have a 2015 Chevy Cruze LT with 45,000 miles on it. For the past couple months, since February, my radiator fan in my car has been coming on frequently- when I am sitting in my car still or when I’m driving in very slow traffic.. it comes on for maybe 3-5 seconds and then stops, and comes back...
  10. General Discussion
    Hello All, 2011 Chevy Cruze LT 28K miles (Yes actual Miles) New to the forum and looking for some help. Yesterday I got the message AC off due to engine temp. I didn't have the ac on. It was 40F out. After reading several post I ended up changing both temp sensors and the thermostat today. Now...
  11. Gen1 Service Issues
    Hello everyone, I know this seems to be a common problem and it’s been discussed ALOT, but I need your help. I have a 2015 LTZ 45k miles. Recently, I began noticing a “musty”/humid-like smell coming from my vents, didn’t think anything of it and kept driving for a week or 2 hoping it would go...
  12. Gen1 1.4L Turbo
    I had the L shaped cooling hose that runs from the water outlet to the engine cooler burst right near the hose clamp on the engine cooler end the other day. Has me concerned that other hoses carrying coolant might do the same now that this 2012 has 122,000 miles on it. Planning on replacing both...
  13. Gen1 Service Issues
    I post here again seeking help. I have a 2013 RS/LT Cruze with 85k miles (137k Km). My car has been through the ring these last two months. Here is a synopsis 1. Dealership says I need a new cooling fan assembly to fix my no A/C problem, they wanted way to much to do it so I have it done at...
  14. Gen1 Service Issues
    Hello again, I first want to say thank you to all who have responded to my previous posts. The responses and advice have been valuable to me in helping pinpoint my issues. With that said, unfortunately my Cruze continues to have Whack-a-Mole syndrome, take care of one problem and another one...
  15. Gen2 Service Issues
    I’m rebuilding a 2016 Cruze with light front end damage. I replaced the radiator with an AC Delco radiator, which matched up perfectly. Reconnected all the pieces and I’m staring at a hole on the passenger side above the drain plug. Come to find out the coolant temp sensor goes there. Fine, I...
  16. Gen1 Service Issues
    Just like the subject says, I'm in the middle of replacing the Radiator on my 2011 Cruze ECO and I realized the new Radiator I ordered is for an Automatic Transmission, because it has the two extra holes with fittings for the transmission coolant. :( Can I still use this Radiator? I assume so...
  17. Gen1 Service Issues
    I've always been able to lurk in this forum and find my answers without posting on my own. Finally though I think I have an issue that I could use advice about myself. Partly I could use some help because I'm dealing with this while traveling for work where I don't have access to my usual...
  18. Gen1 Service Issues
    So as I posted a few days ago here (http://www.cruzetalk.com/forum/25-gen1-service-issues/233538-c-not-blowing-cold-air.html), my A.C. hasn't been blowing cold. I noticed that the radiator fan was not ever kicking on after a long drive and took it into the dealership to have them diagnose it...
  19. Gen1 Service Issues
    I want to put a bigger capacity radiator in my 2011 Cruze 1.4t eco. Why? Two reasons. First the pressure would be reduced because of a greater area to pressurize. Second on long trips (which for me is everyday over hills) the stupid temp gauge will spike at least once. More coolant volume would...
  20. Gen1 1.4L Turbo
    All, The upper radiator hose on my 2012 1.4L (109K miles) has a hole in it where it looks like it was rubbing on a wiring harness (this is about 3 in down the hose from the water outlet). For the life of me I cannot find out how to reach the bottom clamp? Does this require removal of the...
1-20 of 45 Results
Top