Chevrolet Cruze Forums banner
rough idle
1-17 of 17 Results
  1. Gen1 1.4L Turbo
    Hi everyone. I replaced my water outlet valve a week ago and afterwards I'm getting these codes and a cooling fan running high speed. Codes are as follows.....PO 134, PO 135, PO237, AND PO 097. I messed up and changed valve w/o disconnecting negative cable but have sense disconnected and...
  2. Gen1 Service Issues
    I have a 2013 Cruze Eco 1.4l with 93000 miles on it. Recently I noticed it began running rough on initial startup, but after about 15 seconds it would level out and run just fine. Well in the last 2 weeks its been getting significantly worse so I decided to take a look into solving the problem...
  3. Gen1 Service Issues
    Hey all, looking for some additional feedback for my 2015 Chevy Cruze LS 1.8. -This car has given me a handful of stress. I’ve been going through the motions of replacing intake & exhaust manifolds. Swapped out my ignition coil with an OEM, I’m also running NGK spark plugs. On top of parts I’ve...
  4. Gen1 Powertrain
    2013 LT 1.4T auto Okay so I can turn a wrench but when it comes to wiring/electrical systems I’m a bit of a caveman so bare with me.. and to make this clear this is not my car, it’s my girlfriends. early today she calls me panicked saying her cars freaking out and broken, she tells me the...
  5. Gen1 1.4L Turbo
    I already tried a post in the CT FB forum. The Weather has been warmer here in Southern BC (Vancouver). This problem has been happing for a little while now since its been hot (30-35*C). Not always, but it appears to get worse as the AIT's get warmer. When coming to a stop at a light, the RPM's...
  6. Gen1 Service Issues
    Couple questions here if anyone would be willing to help me. I have a 2014 Chevy Cruze and the other day my check engine light came on, so I took it to O'Reilly to do the free diagnostic's test. They came back with the code P0171: System Too Lean Bank 1 along with a list of probable components...
  7. Gen2 Service Issues
    I have a 2017 Cruz LS w/ 60,400 miles. It started idling rough but driving fine. Took it in and was told there was a random misfire. Replaced all sparks plugs and had a fuel system cleaning. A week later it's back, it comes and goes in waves. Took it to auto zone, and there was no codes. Turned...
  8. Gen1 1.4L Turbo
    So I had an engine light come on and got the code read, don’t have the ppw in front of me but it said the main culprit was a mass airflow sensor, within days I started hearing a chirping from the front of the engine, turns out the crank seal was bad, I’ve replaced that and the noise is gone...
  9. Gen1 1.4L Turbo
    Hi there, I have a ‘14 1.4 turbo with 53000 miles on it. I’ve been having several issues with my car, or at least I think I do. She just doesn’t run as well as she used to. I keep my oil changed every 2500-3000 miles when possible, I’ve also had the slowest coolant leak. The fellas at the...
  10. Gen1 Service Issues
    1. 2011 Cruze Eco 1.4L, Standard Shift 2. 60000 miles 3. No warning lights, no codes 4. NJ 5. Coming to a stop, in neutral, the engine vibrates more than usually. Started last week, had an appointment at my mechanic yesterday, picked the car back up today, problem isn't fixed. I don't know...
  11. Gen1 Powertrain
    I have a 2011 1.8L Chevy Cruze with 76,000 miles. It has recently not been starting and when it does start, it idles rough and dies multiple times before finally starting and smoothing out and running fine. When running it runs great and drives great. I have noticed the lower the temperature the...
  12. General Discussion
    Hello, I'm new to this post and this is my first post here, but I have recently purchased a 2013 Chevy Cruze LTZ six speed automatic, with 95,5xx Miles on it and have experience various issues, some slow, sluggish acceleration from a dead stop like the car is hesitating to get to higher RPM's...
  13. Gen1 Service Issues
    Car Description: 2014 Chevy Cruze Approx 56,000 miles Symptoms: Check Engine PO171 code "Service Traction Control" will appear after the car has been on and running for a few minutes and stay on. "Service Stabilitrack System" will appear sporadically. Rough Idle - While stopped at red lights...
  14. Gen1 Service Issues
    Hey guys, new to cruze forums and first post. My 2011 Cruze Eco (Standard Transmission) has been rough idling lately and today it stalled while I was at a light. It has 75k miles. I had to restart it and it started with no problem. It also has no big issues while driving. Check engine light...
  15. Gen1 Service Issues
    About a week ago, I felt a notable jerk mid-acceleration. Check engine light had come on earlier in the day. I've had my fair share of trips to the dealer for repairs and wasn't alarmed by a silly check engine light. Got to the house and checked codes and has P0171 and P0420. By this time, idle...
  16. Gen1 1.4L Turbo
    This car has been in the shop 3 times now, one time for new master cylinder and brake booster, and now they are telling me this is normal conditions. The fact of the matter is that I drove 5 more 2013 with close to the same miles and not a single one did what mine is doing. They say it is a...
  17. General Discussion
    Hello to all, this is my first post and thank you in advance for your help. I bought my cruze new about a month ago, less than 950 miles now. Recent I'm experiencing vibration in the drivers seat while in idle. It's not in the steering wheel or dash or any other seat, just the drivers seat and...
1-17 of 17 Results
Top