Chevrolet Cruze Forums banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-12 of 12 Results
  1. Gen1 1.4L Turbo
    I bought a 2012 chevy Cruze not running due to a blown head gasket. come to find out it was a blown turbo so I replaced the turbo and the car had a rough idle. (this is the first time I have heard it running) so I watched a couple of videos and ended up chasing a vacuum leak around and ended up...
  2. Gen1 1.4L Turbo
    I recently replaced the valve cover and intake manifold because of the common vacuum leak in the valve cover. I used the AM Dorman kit, I installed everything and it all went smoothly until the end when I went too replace the PCV hose, the main hose I replaced just fine but the tiny bypass hose...
  3. Gen1 Service Issues
    So my issue with this car is that it runs and drives but there is no power. We are talking 15mph and or less. Pedal completely to the floor. But I had noticed a vacuum leak underneath reservoir that go's into sub frame.Driver side fender /frame. I need to know what it connects too and if that...
  4. Gen1 1.4L Turbo
    A common place for a vacuum leak on the cruze is that PCV on the valve cover. However that’s not where mine is coming from. After putting the old girl back together, I started her up and she was idling real low and rough. There is a whistle coming from the backside of the engine on the passenger...
  5. Gen1 Service Issues
    Howdy. I'm running a 2012 Eco, and I'm getting a pretty intermittent check engine light. I've had issues with the PCV before, and it feels like when the engine light is on, it acts the same as a vacuum leak on the PCV. Slow and sluggish acceleration, turbo underboost, the whole 9 yards. I'm not...
  6. Gen1 1.4L Turbo
    So I've replaced intake, valve cover, oil feed line to turbo, oil return line, both coolant lines, and the turbo and exhaust itself. All this was done at the same time. Now it's blowing white smoke while driving down the road. Any suggestions? Anyone else have this problem? Losttttttttt
  7. Gen1 1.4L Turbo
    Hey everyone, So I am at a bit of a loss on the car right now. I swear this car has given me PTSD about owning another Cruze or Chevrolet for that matter. I can't go a month or two without an issue. 2014 Cruze LTZ Automatic 80,500 miles No CEL on, but when scanned I am returned with Pending...
  8. Gen1 1.4L Turbo
    Welcome to the house of Pain So I have been fighting with the CEL on my 146k mile 2014 Cruze 1.4t for quite some time and now I am at a loss. I have frequented the search bar throughout this venture and made some guesses of my own but I suppose its time to admit defeat and ask for help. A...
  9. Gen1 Brakes/Suspension Tutorials
    Here is a video I made for you all, since you've all helped me with issues in the past. I figured I should contribute to the community. At minute 3:19 of the video, you'll see what exactly it sounds like when the vacuum pump and pipe is functioning properly. At minute 1:43, you see what it's...
  10. Gen1 Powertrain
    Hello, About a month ago our check engine light came on, followed by a Service ESP and Service Traction Control warning signs on our dashboard. It wasn't too long after that we heard this hissing high pitched sound coming from the engine. We took it to Tire Kingdom and a good friend...
  11. CruzeTalk New Member Introductions
    Hello, About a month ago our check engine light came on, followed by a Service ESP and Service Traction Control warning signs on our dashboard. It wasn't too long after that we heard this hissing high pitched sound coming from the engine. We took it to Tire Kingdom and a good friend...
  12. Gen1 Service Issues
    Hi all. I just bought a 2012 Chevy CruzeLS with the 1.8L three days ago. On two separate occasions the car would not start. I had full battery power but no crank. after letting it sit for about 5 min. it started, there are no check engine lights, has anybody heard of this happening? Thanks
1-12 of 12 Results
Top