Chevrolet Cruze Forums banner

2011 chevy cruze 6 speed eco

4345 Views 24 Replies 3 Participants Last post by  rnnhoover
U0140, P2227, P2228, P0420, P0299. Ive replaced many parts to include the turbo all the lines coming in and out, rerouted the check valve on the intake manifold, MAF sensor, baro sensor, map sensor, turbo boost sensor and probably more just cant think of any more at the time. I know the P0420 is an exhaust leak/gutted catalytic converter i created when replacing the O2 sensor after the catalytic converter. I gutted the catalytic converter because i thought maybe it was bad then changed the rear O2 sensor and ended up having to cut the exhaust and pull it off to remove the O2 sensor because it wouldnt come out. I pulled the brake booster hose out as well and blew smoke with my vapor cig in there with no visable leaks, dont know if that would replicate a smoke test to the extent it needs to but afterwords pulled the intake hose off and there was smoke in there (so i think it worked) Any questions and ill do what i can to answer them. I will appreciate all the help i can get.
21 - 25 of 25 Posts

· Registered
Joined
·
14 Posts
Hi! I apologize for the super delayed response. no, my lights didn't flicker. So I first tried the O2 sensors with no luck... but then, this morning, I took after the spark plugs, and found one failed. It actually had a large leak so under boost the air/fuel mixture would get all out of whack and run horribly. I also randomly got a #4 cylinder misfire code, which is why I went after it. ugh!!!

Have you had any luck on your end with diagnosing your car?
 

· Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter · #24 ·
Hi! I apologize for the super delayed response. no, my lights didn't flicker. So I first tried the O2 sensors with no luck... but then, this morning, I took after the spark plugs, and found one failed. It actually had a large leak so under boost the air/fuel mixture would get all out of whack and run horribly. I also randomly got a #4 cylinder misfire code, which is why I went after it. ugh!!!

Have you had any luck on your end with diagnosing your car?
No ive been busy for the most part of this last month. I think im going to try and chase a possible wiring issue next to see if thats the issue. Im completely lost.
 

· Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter · #25 ·
Alright, after tons of research and doing a compression test months down the road, I came up with possibly cracked piston? Either way my compression test came back with 150, 120, 120 and 60. So I went and bought a used engine from a junkyard for just shy of $1000. It has 19k on it. So, wish me luck everyone.
 
21 - 25 of 25 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top