Chevrolet Cruze Forums banner

2015 LT strange engine/transmission problem

19844 14
I have a 2015 Chevy Cruze and it has 40,000 miles on it. I noticed that my engine/or transmission runs rough and has a humming/vibration with slight drop in rpm, when at 2000 rpm. And it's not all the time, it's at a certain point. Say I'm driving 60 mph and have to slow down a tad. Say my speed drops to about 50 mph and I start to accelerate again. When I accelerate the rpms will hit 2000 and drop 1 line and that's when the vibration and humming begins. You can tell its having a rough shifting issue. As soon as it gets back over the 2000 rpm line the noise and vibration goes away. I took it to the dealer once already and they said it was shifting fine (of course) but it's really not. Having them tell you there's nothing wrong when there is something wrong is so annoying. I've posted a link to a video I took of the issue. The noise/vibration/slight rpm drop happens at 0:29 seconds into the video.please notice the rpm drop at the 0:29 second mark and rough acceleration til back at 2k rpm. Please help me! I love this car and I need this fixed! The video shows the exact problem. Turn volume up to really hear that humming!

https://m.youtube.com/watch?v=leLpsRlDpfs
1 - 1 of 1 Posts

· Registered
Joined
·
5 Posts
I have a 2015 Cruze LTZ and already had to have the torque converter replaced as well as the fuel injector (or something of that nature). My car wasn't picking up speed to the point where I couldn't get out of my own way. The engine/transmission kicked when I changed gears from drive to reverse. My car is an automatic and I just hit 10K miles.
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top