Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
This started shortly after I took my Cruze in for the N1 sensor. While it was in for service I had them do an oil change and the fuel filter change. Shortly after the car began to surge heavily at low throttle. If I accelerate it goes away but returns slightly when I even out the throttle. It seams to be worse when the fuel tank is below 1/4.

Not having time to deal with it I kept the tank full but still feel it at times. 5 months went by and I changed the oil. Only to discover they put more than 6 quarts in when they last changed my oil. Does anyone think the extra oil messed something up or should I investigate a fuel flow issue. Ive been wondering, since they screwed up the oil change did they screw up the fuel filter change? No seal or maybe they never actually changed it and its getting clogged?

Going on 6 months now, thanks for any ideas.
 

·
Registered
Joined
·
510 Posts
My '14 will do this from time to time. Im starting to think its somehow related to the beginning of the regen cycle.
I switch to manual mode to keep the RPM up at low speed until I get to where Im going. It usually goes away on the next key cycle.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Im pretty sure I found the problem. I changed the fuel filter...the dealership charged me 120 + an hour labor and I'm guessing they didn't even change it cause the problem is gone.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top