Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just bought a 2017 Chevy Cruze and am having issues with my Bluetooth. No matter what, it keeps connecting and disconnecting. I synced it and it seemed to work for about 2 minutes then disconnects. I have an apple Iphone 7. Any ideas on why it keeps doing this. It is very annoying especially when in the middle of a business call.

Thank you,
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Have you tried a different phone? Maybe a friends. Usually the Bluetooth issue is the phone not the car. There is no standard on software for Bluetooth. I had a similar issue with a android phone with my 2011 cruze. It received a update and Bluetooth wouldn't work right. About a month later a update came through and fixed the Bluetooth. You could also try a computer or tablet with Bluetooth to see if works continuously.
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Is your daughters phone also a IPhone? Are both phones on the same software version as well as the Ipad. You may want to try it with someone who has a android and see if the problem still exist if you daughters phone is a IPhone also.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Daughters phone is android. And Ipad is older model and has been updated to the last few versions. This is why I think something is wrong with the bluetooth connection in the vehicle itself.
 

·
Administrator, Resident Tater Salad
Joined
·
17,487 Posts
iPhone 6, iOS 10, no issues here. Yeah, if it's happening to multiple phones, it's probably an issue with the headunit or software.

Edit: actually, I can't say no issues. Occasionally it will connect, but refuse to acknowledge the phone as an audio device unless I disconnect the bluetooth at the phone and then tell the car to connect to it again.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Daughters phone is android. And Ipad is older model and has been updated to the last few versions. This is why I think something is wrong with the bluetooth connection in the vehicle itself.
Daughters phone is android. And Ipad is older model and has been updated to the last few versions. This is why I think something is wrong with the bluetooth connection in the vehicle itself.
Hello I am having the same issue. What did it end up being? Please help!
 

·
Registered
Joined
·
1,077 Posts
Your MyLink is bad.. I had the same issue, and fought, and fought with GM to get it replaced. At one point they told me, and I got it in writing, that the system "does not work well with Android" and that was supposed to make me accept it! In my case the tech could not repeat it with their i-phone, and it was a bit intermittent, where it would work OK sometimes.. It would also occasionally act like it forgot the paired phones.. Now that it has been replaced, it seems better, but still has the occasional glitch, my favorite is the message saying the WiFi is disconnected when I make a Bluetooth phone call, yet, it's not actually disconnected, since I've make Google Voice calls USING the WiFi.
 

·
Registered
Joined
·
1,077 Posts
Oh, are you all talking the base 7" Mylink? The premium 8" is a different system. Most issues have been with the 7", but a few have had the 8" fail also.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top