Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So, long story short, I'm an idiot and managed to snap the brake booster vacuum hose off at the manifold. (Of course I broke the fitting that's part of the manfold cast itself and not the cheap vacuum hose.) I ordered a new manifold but due to the holiday I won't see it until Tuesday, and, of course, I have a super important appointment to make on Monday, and it's an hour away from my home in the mountains. I've not noticed any loss of braking ability, and it's been about two days since the incident. So, my question is, would it be stupid to continue to drive with the hose disconnected? Could I possibly try to use plastic weld to hold the broken fitting back together until I can replace the manifold? 2011 Cruze LT, 1.4 turbo, automatic, about 125k miles.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #3 ·
****, that's what I was afraid of. It's not done anything strange yet, but the CEL just showed up, P0137
 

·
Super Moderator
2015 Chevrolet Cruze LT 1.4L Turbo
Joined
·
3,728 Posts
So, long story short, I'm an idiot and managed to snap the brake booster vacuum hose off at the manifold. (Of course I broke the fitting that's part of the manfold cast itself and not the cheap vacuum hose.) I ordered a new manifold but due to the holiday I won't see it until Tuesday, and, of course, I have a super important appointment to make on Monday, and it's an hour away from my home in the mountains. I've not noticed any loss of braking ability, and it's been about two days since the incident. So, my question is, would it be stupid to continue to drive with the hose disconnected? Could I possibly try to use plastic weld to hold the broken fitting back together until I can replace the manifold? 2011 Cruze LT, 1.4 turbo, automatic, about 125k miles.
When I was installing my boost guage earlier this year, I removed the brake booster and purge valve lines from the intake to tap into my throttle body spacer. I forgot to plug the lines back in and started it up for a test. The engine revved upfront 700 RPM to 6500 RPM in about 3 seconds. I shut it off and plugged the lines back in. I wouldn't try driving your car until you get it fixed.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #5 ·
When I was installing my boost guage earlier this year, I removed the brake booster and purge valve lines from the intake to tap into my throttle body spacer. I forgot to plug the lines back in and started it up for a test. The engine revved upfront 700 RPM to 6500 RPM in about 3 seconds. I shut it off and plugged the lines back in. I wouldn't try driving your car until you get it fixed.
Idle has been normal thus far, nothing crazy like that, but don't want to push it. Thanks for the input.
 

·
Registered
Joined
·
716 Posts
Park it and get a ride. Cheaper than a new engine.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top