Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi guys,
I have Cruze 2010 LS. Almost a month ago I replaced the battery since the old one was dead. It is working fine but the car started to behave weird. For example, a car icon with lock sign appeared on the dashboard. The radio which is used to close when the door opens, don't close now and I have to manually close it. Also some time the high beam and low beam light controller switched the function. I means when I turn on high beam, it opens low beam and when I turn on low beam it open high beam. Sometime it start to work normally. There are also some more weird thing started to happen. My idea is that the car computer restarted when I unplugged the battery and it somehow turned on the Anti theft system. The question is, how can I turned off the car with lock icon and make the car behave normal again? I went to the dealer and they had no idea what's the problem is.

Thanks!
 

·
Premium Member
Joined
·
8,003 Posts
I haven't heard of this before. You might try disconnecting the battery again, waiting, and reconnecting it cleanly so the computer gets a clean reboot.

With the US-built Cruze, we've had a problem with the battery ground cable that can cause a number of electrical problems.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thank you for you suggestion ChevyGuy! I will try that although I am not very hopeful about it.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hi guys,
I have Cruze 2010 LS. Almost a month ago I replaced the battery since the old one was dead. It is working fine but the car started to behave weird. For example, a car icon with lock sign appeared on the dashboard. The radio which is used to close when the door opens, don't close now and I have to manually close it. Also some time the high beam and low beam light controller switched the function. I means when I turn on high beam, it opens low beam and when I turn on low beam it open high beam. Sometime it start to work normally. There are also some more weird thing started to happen. My idea is that the car computer restarted when I unplugged the battery and it somehow turned on the Anti theft system. The question is, how can I turned off the car with lock icon and make the car behave normal again? I went to the dealer and they had no idea what's the problem is.

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hi I was wondering if you had found out what the cause was with the antilock and not starting I'm having the same issue but without the engine light on hoping to hear back thank you
 

·
Administrator
2014 LT program car, Pull Me Over Red
Joined
·
12,105 Posts
Hi I was wondering if you had found out what the cause was with the antilock and not starting I'm having the same issue but without the engine light on hoping to hear back thank you


Welcome Aboard!(y)

You would be better off starting a new thread in Gen I service issues. Tom82 has not been online since JUN17.

Don't forget to introduce yourself and your Cruze here.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top