Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Has anyone gotten this code? Know what it is? How serious is it? Should I take the car in tomorrow or can it wait?
Thanks for any help
-Alex


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
1,077 Posts
Has anyone gotten this code? Know what it is? How serious is it? Should I take the car in tomorrow or can it wait?
Thanks for any help
-Alex


Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.obd-codes.com/p046e

Looks like an EGR problem, I'd get it checked out very soon. A stuck open EGR has been known to cause other issues to the turbo and DPF, as in clogging them with soot..

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
 
  • Like
Reactions: szendrey13

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #3 ·
https://www.obd-codes.com/p046e

Looks like an EGR problem, I'd get it checked out very soon. A stuck open EGR has been known to cause other issues to the turbo and DPF, as in clogging them with soot..

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
Planned on taking it in tomorrow to have them do something. Know what would cause that?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
1,077 Posts
Planned on taking it in tomorrow to have them do something. Know what would cause that?


Sent from my iPhone using Tapatalk
From the description for the code.. could be an electrical connection to the EGR valve.. could be a circuit issue. Where I live I've had problems with mice getting under the hood.. they can chew wires and hoses. Chewed through a vacuum line for the turbo on one of my cars. It is also possible it's an erroneous code. I once got a CEL on a vehicle that indicated an issue with the automatic transmission... Problem with that: it had a manual transmission! Thankfully it was cleared and has not returned! These cars have considerable on board diagnostic capabilities, but as with the average PC.. sometimes they do also have glitches.

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #5 ·
From the description for the code.. could be an electrical connection to the EGR valve.. could be a circuit issue. Where I live I've had problems with mice getting under the hood.. they can chew wires and hoses. Chewed through a vacuum line for the turbo on one of my cars. It is also possible it's an erroneous code. I once got a CEL on a vehicle that indicated an issue with the automatic transmission... Problem with that: it had a manual transmission! Thankfully it was cleared and has not returned! These cars have considerable on board diagnostic capabilities, but as with the average PC.. sometimes they do also have glitches.

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
The remote start won't work either. The code has come up every time I've run the car the last 2 days. But that is a possibility


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
1,077 Posts
The remote start won't work either. The code has come up every time I've run the car the last 2 days. But that is a possibility


Sent from my iPhone using Tapatalk
Anytime there is any CEL ( check engine light ), or in car service manual terms MIL ( malfunction indicator lamp). The remote start is disabled. There is a blurb about this somewhere in the owner's manual. Once that condition and code is clear, remote start should again be working.

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
 
  • Like
Reactions: szendrey13
1 - 6 of 6 Posts
Top