Chevrolet Cruze Forums banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
I did some browsing around on the forums and was not able to find any topics about this. ( I am new ) I have a 2013 2LT and a 2016 Premier R/S. I bought the 2016 to replace my 2013 which I will be selling in the near future on the open market. I was a bit upside down on it so I did not trade it in. However there are a few things which make me kinda wonder what Chevrolet was thinking. I always thought newer models got better. As I said overall I like the new Cruze. Here is my Minor Beef with the Radio. I think what I really dislike the most about it is the fact that the station presets do not have the channel name for Sirius XM. They no longer say Octane, Hairnation, Ozzy's Boneyard... etc. All they list now is just the channel number which I find taking a step back from the 2013-15 Cruze Mylink with Satellite Radio. Has anyone found any kind of work around for this?

The second thing which is a minor annoyance is the Dash cluster. Again on the my 2013 they had the center information screen perfect. It showed Speed in Digital, then under that it had Miles till empty and then your MPGs. On my new cruze I have to cycle through screens on the center dash info window to see each of those. Not sure why they decided to take a step backwards n that and the radio. Aside from those and a couple other minor issues I am over all happy with this cruze. I think I got a pretty good deal on it buying it used with out 12k miles on it :)

Anyway Glad to be here!!
 

·
Registered
Joined
·
692 Posts
I believe you are talking about the presets on the bottom no longer show the name of the station. I don't think there is a way to change that, and yes the new Gen has some Decontent going on. But the car is so much better in every way, I have looked past
1. the non adjustable front seatbelts
2. the one cigarette lighter charger
3. the 7" mylink does not show / read texts like the one on my 14 did (through Bluetooth)
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Do you have the upgraded stereo in your Premiere RS? Because that might be the issue. Mine shows the station name, it only shows the channel number for a few minutes at startup then it shows the name.
 

·
Registered
Joined
·
692 Posts
He said the 7", which is the base mylink. I believe he's talking about the favorite buttons on the bottom of the screen. Because the main display does show the names of the station

Do you have the upgraded stereo in your Premiere RS? Because that might be the issue. Mine shows the station name, it only shows the channel number for a few minutes at startup then it shows the name.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
Do you have the upgraded stereo in your Premiere RS? Because that might be the issue. Mine shows the station name, it only shows the channel number for a few minutes at startup then it shows the name.
No, I have the 7 inch base mylink. Over all I'm pretty happy. I have the wireless charging port as well. Altho I had to take the rubber boot out because it would not charge through it. I tried 2 of my phones. Love the concept though! I'm guessing my premier R/S is the mid range in options as it has the base mylink, no sunroof and no lane assist option. All in all great little car and the pros do out weigh the cons.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
He said the 7", which is the base mylink. I believe he's talking about the favorite buttons on the bottom of the screen. Because the main display does show the names of the station

I have the upgraded stereo/mylink screen and it shows the names of the sirius/xm radio station name.
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Looks like you have s8 and s7 have a problem on some phones. I'm going to reset my phone if it still doesn't work because its a company phone its going to be replaced. One of the other employees s7 works in my car, its strange. My would once in while work now it won't at all anymore.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #8
Yep I sure do have the S8 plus. Even if it did work with the boot I would have to take it out anyway as a phone with a case that has any kind of thickness won't fit. Poor design, clever idea! I am sure they will take cues from feeback on that.
Looks like you have s8 and s7 have a problem on some phones. I'm going to reset my phone if it still doesn't work because its a company phone its going to be replaced. One of the other employees s7 works in my car, its strange. My would once in while work now it won't at all anymore.
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Yep I sure do have the S8 plus. Even if it did work with the boot I would have to take it out anyway as a phone with a case that has any kind of thickness won't fit. Poor design, clever idea! I am sure they will take cues from feeback on that.
Actually they need to quit making the phone bigger and bigger. And you have the plus so that's even bigger. Your phone won't even fit in the chargers that are built into the center arm rest like on the trucks. Car manufactures can change as fast as phones are changing.

My S7 fits fine with a case with boot. But then again i have a slim case.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top