Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

Registered
Joined
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey ,folks Im a new member looking for help
I just replaced a long block in a 2014 , every thing that needs to be there is present, compression, spark,55lbs. fuel pressure. Yet it wont start. I have changed hundreds of motors in my life, and have never run into this. also in all of th cranking of the engine there is no oil in the oil filter housing. 1.4 turbo.please give me any tips you might have.
 

Premium Member
2013 Cruze LT
Joined
3,763 Posts
Timing correct? Does it sputter or try to start at all?
 
  • Like
Reactions: JLL

Registered
Joined
1 Posts
Hey ,folks Im a new member looking for help





I just replaced a long block in a 2014 , every thing that needs to be there is present, compression, spark,55lbs. fuel pressure. Yet it wont start. I have changed hundreds of motors in my life, and have never run into this. also in all of th cranking of the engine there is no oil in the oil filter housing. 1.4 turbo.please give me any tips you might have.
app linked
Same issue for me.
 

Administrator
2014 LT program car, Pull Me Over Red, 1.4T Auto
Joined
12,633 Posts
Same issue for me.
Welcome Aboard!(y)

Start a thread here and explain the issue and what you have done so far. Make sure the title helps explain your issue.

Don't forget to introduce yourself and your Cruze here.
 

Super Moderator
2015 Chevrolet Cruze LT 1.4L Turbo
Joined
4,452 Posts
also in all of th cranking of the engine there is no oil in the oil filter housing. 1.4 turbo.please give me any tips you might have.
Is the oil pump drive in position on the crankshaft pulley?
 
1 - 5 of 5 Posts
Top