Chevrolet Cruze Forums banner
21 - 32 of 32 Posts

Registered
Joined
54 Posts
Discussion Starter · #23 ·
Well, put the stick in the USB port and the car tells me "No music files found". LOL
On the radio you have to go into the settings/config menu > radio settings > software versions menu > update radio software and it should read your update files.

I believe this is in the instructions, but the radio won鈥檛 automatically see it at first until you go to those menus
 

Registered
Joined
505 Posts
On the radio you have to go into the settings/config menu > radio settings > software versions menu > update radio software and it should read your update files.

I believe this is in the instructions, but the radio won鈥檛 automatically see it at first until you go to those menus
Now I just get a "Hardware NOT ok" message when Im in the update radio. 馃ぃ
 

Registered
Joined
54 Posts
Discussion Starter · #27 ·
Man while I wish I knew what that meant, all I can really say it's probably not compatible. I sold my Cruze last week so I can't pull up SPS and see if there is a separate update. I thought I remember seeing the updates as cross compatible but I don't think I was able to choose a radio unless I'm mistaken. For now I'll assume it doesn't work on nav units unless someone else tries. I'm really sorry about that
 

COTM Winner
2014 Cruze Diesel, 2007 Cobalt, 1981 Camaro Z28, 2017 Volt
Joined
7,238 Posts
Those look like "part" numbers (probably of the software update).
 

Registered
Joined
2 Posts
Hi - Hoping that this thread is still alive as I am desperately seeking some help with my Cruze MyLink system.
I have an Australian Holden Cruze 2014 - all was great until I tried to connect my iPhone by bluetooth.
As there were already 5 previous phones paired I needed to delete unused ones but despite trying everything the system would not let me do it. I tried googling the issue and found nothing much except the suggestion to do a factory reset to the system to clear out the paired devices.
This worked and after the reset I was able to connect my new iPhone - All seemed good until I tried to use the Sat Nav.
Now every time I try to use the Sat Nav Iget the message "Navigation Initializing" and it just hangs but never brings up the Nav system. If I hit the BACK button I get back to the main menu and all other functions work but no Sat Nav.
I have tried everything to reset the system including resetting to vehicle factory defaults again and restoring radio to defaults as well as the usual attempts to disconnect battery etc etc.
I saw in this post that there is an update available that might resolve this "Navigation Initialising" issue and I would like to try to update my unit using the update posted here except that I am concerned that it is specifically for North American region.
I wonder if there is a similar update available for Australian region and if it could be posted here?
I have taken my car to a dealership only to be told it is out of warranty and so they not interested in helping me..
I have checked my system and the latest software version is 92287178 Version E1.10.1D.0C.
Any help would be appreciated.
 

Registered
Joined
54 Posts
Discussion Starter · #30 ·
Hi - Hoping that this thread is still alive as I am desperately seeking some help with my Cruze MyLink system.
I have an Australian Holden Cruze 2014 - all was great until I tried to connect my iPhone by bluetooth.
As there were already 5 previous phones paired I needed to delete unused ones but despite trying everything the system would not let me do it. I tried googling the issue and found nothing much except the suggestion to do a factory reset to the system to clear out the paired devices.
This worked and after the reset I was able to connect my new iPhone - All seemed good until I tried to use the Sat Nav.
Now every time I try to use the Sat Nav Iget the message "Navigation Initializing" and it just hangs but never brings up the Nav system. If I hit the BACK button I get back to the main menu and all other functions work but no Sat Nav.
I have tried everything to reset the system including resetting to vehicle factory defaults again and restoring radio to defaults as well as the usual attempts to disconnect battery etc etc.
I saw in this post that there is an update available that might resolve this "Navigation Initialising" issue and I would like to try to update my unit using the update posted here except that I am concerned that it is specifically for North American region.
I wonder if there is a similar update available for Australian region and if it could be posted here?
I have taken my car to a dealership only to be told it is out of warranty and so they not interested in helping me..
I have checked my system and the latest software version is 92287178 Version E1.10.1D.0C.
Any help would be appreciated.
just a guess but this update will most likely not work since it鈥檚 directed for the US units only as mentioned in the TSB. I don鈥檛 know if the units are the same hardware wise in Australia, but I鈥檓 thinking the software is probably way different since it probably has different functions, regional changes etc. I know MyLink exists in Holdens but I鈥檓 sure those have their own updates/software. I think based on your issue with the nav system it almost sounds like there is some file corruption going on? Since it isn鈥檛 loading the maps. But why use that when a phone mount and Google Maps/Waze exists and you can have those directions play through the speakers?

Is there access to ACDelco TDS subscriptions in Australia? Again not sure if Holdens use that for programming/updating modules but here in the US that was what I used to pull the update for the headunit. A VXdiag scan tool was another item I needed as well (I borrowed a friend鈥檚) so the techline connect software can correctly identify the modules, radio etc before the update can even be downloaded to the PC. It鈥檚 about US $45 for one VIN. It can get expensive and for some difficult, so at that point I鈥檇 would go aftermarket if it鈥檚 a big issue
 

Registered
Joined
2 Posts
Thanks for your response Paskalampi - it is so frustrating and annoying - has worked flawlessly up till now and although the map data is a few years old now it is more than good enough for my day to day purposes and I like the standard integration which should by rights be working without the need for me to outlay huge dollars to restore. Holden dealerships are pretty cluless here and don't seem to care at all since the stop of manufacturing of Holdens in Australia. I found one dealership that was asking $250 AUD per hour to "try" to diagnose the issue but basically gave me no assurance they could fix it - they suggested I start with one hour of their time and keep my fingers crossed but told me to expect a good few hours of work if they need to do anything more than simple diagnostics including if required updating radio firmware - that's why I was kind of hoping someone on this forum could at least confirm if there is a similar update for my Holden Cruze as the one you mention in this thread - even if there is no way to download and provide that firmware at least I might be able to go to a dealer here and just request they update with the software version armed with a TSB indicating the possible bug fix.
If anyone else out there can help me would be much appreciated.
 

Registered
Joined
54 Posts
Discussion Starter · #32 ·
Thanks for your response Paskalampi - it is so frustrating and annoying - has worked flawlessly up till now and although the map data is a few years old now it is more than good enough for my day to day purposes and I like the standard integration which should by rights be working without the need for me to outlay huge dollars to restore. Holden dealerships are pretty cluless here and don't seem to care at all since the stop of manufacturing of Holdens in Australia. I found one dealership that was asking $250 AUD per hour to "try" to diagnose the issue but basically gave me no assurance they could fix it - they suggested I start with one hour of their time and keep my fingers crossed but told me to expect a good few hours of work if they need to do anything more than simple diagnostics including if required updating radio firmware - that's why I was kind of hoping someone on this forum could at least confirm if there is a similar update for my Holden Cruze as the one you mention in this thread - even if there is no way to download and provide that firmware at least I might be able to go to a dealer here and just request they update with the software version armed with a TSB indicating the possible bug fix.
If anyone else out there can help me would be much appreciated.
The only way someone could upload their own update is if they have a SPS subscription and is obviously willing to upload it here, etc but I think I'm the only one that has done it so far on this website and I鈥檓 in the US. I doubt anybody else will do it since it gets involved and you need equipment, and because Holden is dead that probably makes it way more difficult

There was a website where you could type in your VIN and it would bring up module calibrations (updates) for your vehicle including the radio but I can't remember what it was called or find it on google, my guess it doesn't exist anymore? Maybe someone can tell me what it is. And yeah updates are expensive through dealers but doing it yourself is also up there as well. My mechanic friend was rebuilding a cruze at the time and he let me borrow everything needed to do that so it saved me $$$, but I had the idea of uploading it here and yeah this thread has been dead for a while so my guess is it's working fine for others
 
21 - 32 of 32 Posts
Top