Chevrolet Cruze Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
About a month or so ago my check engine light came on. I had it scanned at O’Reiley’s and it posted with six codes. After reading the codes and description I loosened the clamp and took off what I would assume is possibly an intake hose for the Turbo. (I’ll post a picture with it circled). I’m no car expert by any means so I’m incorrect please correct me. After slightly removing the hose and pushing it back into place after a few hours or so of driving it clears. But periodically it will come back and I will repeat to get the light to come off. I have no idea what the issue is possibly a bad sensor. Any advice is greatly appreciated. The codes are:

P0098- Intake Air Temperature sensor 2 circuit high ( confirmed)
P0236- Turbocharger/supercharger boost sensor A circuit range/ performance( confirmed)
P0237- Turbocharger/ supercharger boost sensor A circuit low( confirmed)
P1101- Intake air flow system performance(confirmed)
P2227- Barometric pressure circuit range/ performance
P1101 Intake air flow system performance( permanent)
9BDC924F-8E67-4500-8D6A-5F919F886ECC.jpeg
 

·
Premium Member
Joined
·
7,803 Posts
The two circuit codes suggests to me you've got a wiring or connection issue. Removing and replacing the hose is doing just enough to temporarily solve the problem.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Get some electrical parts cleaner (sometimes called "MAF sensor cleaner"), and blast the air pressure sensors. There should be one near the air filter housing and a boost sensor for the turbo (somewhere along the turbo hose).
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #4
I was thinking of replacing any sensors that could be causing the issue but I’ll also try to clean the sensors see if that works. Thanks!
 
1 - 5 of 5 Posts
Top