Chevrolet Cruze Forums banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Was driving to work went to pass somebody and transmission will not shift will not go about 4000 RPM check engine light came on Cowdrey trade was P0299 which references under boost I’m writing this about 30 seconds after it happened I have not checked under the hood to see what happened but the engine sounds completely different now sounds like it’s not running right I hear no turbo noise


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Administrator, Resident Tater Salad
Joined
·
17,486 Posts
Yeah, you went into limp mode. Should go back to running like normal after a restart. But the wastegate pivot pin is probably worn out on the turbo - happens to most of them with age.

Edit: just noticed this was Gen 2 section. You'd actually be the first p0299 I've heard of on one.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
1,351 Posts
Is it clamped on, with an adjustable clamp, or is it like the stupid Gen 1 clamp, at the inter cooler, and it’s just held on with a snap ring?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Won’t be installing anytime soon got the car from the dealership 6 miles down the road same problem


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Vendor
Joined
·
990 Posts
That has happened to a few people now, maybe we'll make an upgrade :)

I've also seen that hose blow apart right where it goes to the throttle body
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
It has popped off a few times. The car has been at the dealer for almost two weeks now. They have been working with the engineers in Detroit. Nobody can figure it out.

Glad to hear you guys made it ok.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Discussion Starter · #11 ·
That has happened to a few people now, maybe we'll make an upgrade :)

I've also seen that hose blow apart right where it goes to the throttle body
It has popped off a few times. The car has been at the dealer for almost two weeks now. They have been working with the engineers in Detroit. Nobody can figure it out.

Glad to see that you made it through that disaster.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Discussion Starter · #12 ·
The clip that holds the intake boot on the intercooler kept popping off. Bad clip.



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
1 - 12 of 12 Posts
Top