Chevrolet Cruze Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #1
I have a 12 cruze eco that was running fine then I replaced the trans an first time I turned the key after trans was put in it started for a sec then stalled. After that when I tried to start it again it cranks over but really slow. Thought it was the battery so I got a new one an same thing then I got a new starter an that did make it crank alil faster but still wont start. Also I havent filled the clutch fluid yet after replacing trans an throw out bearing but that shouldn't stop the car from starting. If anybody has any ideas or had the same thing happen plz lmk.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Vehicle ran hot, air conditioning shut down because of high temperature, shut vehicle off , then attempted to begin vehicle to include water, presently it won't turn over. What could be the issue?
Even I am facing this issue did you found the solution yet?

Regards,
 

·
Super Moderator
2014 LT program car, Pull Me Over Red
Joined
·
8,802 Posts
Vehicle ran hot, air conditioning shut down because of high temperature, shut vehicle off , then attempted to begin vehicle to include water, presently it won't turn over. What could be the issue?
Tutuapp 9apps Showbox
Here are a few of the possible fixes depending on what is actually wrong:

1. Check your coolant level. The system may not have been "burped" completely. Refill as needed. Nice reply by Jblackburn to a similar issue. If you are able too, pressurize your cooling system to find any extraneous leaks.
2. Use an app like Torque or a ScanGauge etc to see the actual coolant temp.
3. Make sure the water outlet is not cracked
4. See if the thermostat is working - see video 3 below for place to check.
5. Determine whether or not the water pump is leaking. There is a TSB for this for some models


Both temp sensors:
or
or
 
1 - 4 of 4 Posts
Top