Chevrolet Cruze Forums banner

1 - 20 of 460 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Go back to COMG- The Cruze Owner's Maintenance Guide

So I need help. I have a 2012 ltz rs 1.4t with an auto tranny. bought the car the 25th of Jan. with 24xxx miles. 2 days ago my radio and whole radio display started turning off and back on by itself as i was sitting at a stoplight. It continued as i turned through the intersection and my power steering went out and instantly came back. Radio continued to come on and off. Stopped doing it all after about a block. Drove about 4 miles to the house. Pulled in the garage and shut off the car. Radio stayed on even after i opened the driver door. Shut the door and locked the car.. Radio still on. Unlocked and opened door.. Radio still on. Disconnected the negative terminal and reconnected the terminal after about 2 hours (watched a movie with the wifey..) and everything was back to normal.

Yesterday.
Drove the car off and on throughout the day with no issues. Drove about 2 hours to Springfield with no issues. Car ran great, no electronic issues. Had my OBDII and Torque app monitoring the car the whole time. No Issues.. 13ish psi boost, normal coolant temps, normal car right?
Eat dinner then drive to movie theater less than 10 miles down the road. Gassed on it leaving a light then this happens;
- Radio doing its on/off thing again
- Service Traction Control message
- Service Stabilitrac message
After the messages are displayed everything calms down. No check engine light on or anything. Next light i stop and turn right. Step on the gas to pull out and the car repeats the whole sequence again. No I'm annoyed. Pull into parking lot and step back on the gas and get whole sequence again plus Service Power Steering. Radio is still doing crazy things this whole time. Turn down an aisle to park. Find a spot. Turn into parking spot and whole sequence repeats itself;
- Radio doing its on/off thing again
- Service Traction Control message
- Service Stabilitrac message PLUS
- Service Power Steering PLUS
- I LOOSE POWER STEERING FOR MOST OF THE TURN
Power Steering comes back midway through parking. Turn off the car and go watch the movie....
2 hours later..........
Start car with remote start as we exit the movie and drive it 2 hours home with no issues.. ZERO issues. It was like it never even happened. Drove it today with no issues..


HELP ME!!!!!!!
 

·
Administrator
Joined
·
25,603 Posts
Are you losing electrical power as well or just the warnings and radio? This could be the BCM or a loose connection. I'd take it in as the car is still under B2B warranty and hope it repeats for the service department.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #3
It still has electrical power. My climate control stays on and my lights all stay on. Only thing that goes off is the radio and the radio display screen. Stays off for a second or two.. Sometimes it does it 2 or 3 times back to back then comes back on for a bit. I'll be taking it in on monday to see if they will look at it but I know they are going to make an appointment for another day. It has the b2b warranty plus I bought a 7 year 100k warranty on top of it
 

·
Registered
Joined
·
679 Posts
Had my OBDII and Torque app monitoring the car the whole time. No
Besides taking it in, just for kicks, what if you run w/o anything connected to the OBD2 port?

Someone at ScanGauge II and TPMS interaction | PriusChat (who I personally know and have met) reported a suspicious problem that he believed might be the fault of his Scangauge II. Someone at ScanGauge II and TPMS interaction | PriusChat complained of his SG II causing probs on his 02 Camry.

I've heard, but haven't intentionally tried it myself that if one presses buttons too rapidly on a SG II while attached to a Prius that it could trigger check engine and "red triangle of death" warning lights by causing a lot of "bad traffic"/corruption on the CAN bus.

I've personally hit a few times Just hooked up ScanGauge II & immediately got these error codes | PriusChat by not following directions.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #5
I first started having this issue with the scanner not even in the car. After it happened I plugged in my scanner to see if it would show a code or something. It does this with the scanner plugged in and it does it with the scanner unplugged
 

·
Registered
Joined
·
904 Posts
There are four hot leads connected to the positive post of the battery. One of them is the main, the other three go elsewhere. At least make sure those connections are tight.
 

·
Registered
Joined
·
247 Posts
Loose connections in the underhood fuse box where the upper and lower half are put together. The problem is worse when the car gets warm correct?
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #8
I really dont know what is going on. I havent been able to get it to do anything at all for 2 days now. Been driving it around all weekend and havent had a single issue. I dont know what to think now
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #9
Update to earlier issues. Got in the car to drive home from work and lost the radio, power steering, service TC, service power steering, service stabilitrac. Currently at dealership awaiting an answer
 

·
Chevrolet Customer Assistance Representative
Joined
·
5,722 Posts
Update to earlier issues. Got in the car to drive home from work and lost the radio, power steering, service TC, service power steering, service stabilitrac. Currently at dealership awaiting an answer


JTedrow,
I would like to apologize for the issues that you are experiencing with your Cruze. I would like you to keep me posted on the progress with your dealer. If you have any questions please feel free to contact me anytime.
Thank you,
Stacy Chevrolet Customer Service
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #11
Thanks Stacy. They told me they followed the instructions from a bulletin and while checking connections the problem corrected itself. They said they weren't 100% sure they fixed the problem but told me to bring it back if I continued having issues
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Im having the exact same issue with our 2012 Cruze. It has been to the dealer twice but they can't get it to act up.

They seem to think that if it wont act up for them, then its not a big deal.


Do you happen to know what bulletin they used for troubleshooting?
 

·
Chevrolet Customer Assistance Representative
Joined
·
5,722 Posts
Im having the exact same issue with our 2012 Cruze. It has been to the dealer twice but they can't get it to act up.

They seem to think that if it wont act up for them, then its not a big deal.


Do you happen to know what bulletin they used for troubleshooting?


Chevycrew,
I am sorry to hear that you are having this issue with your Cruze. I do understand your concerns and frustrations with this. I would be happy to look into this for you. Can you please send me a PM with your name, address, phone number, VIN, current mileage and the name of your dealer? I look forward to your response.
Thank you,
Stacy Chevrolet Customer Service
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Same problem

I am having the same problem with my car. Has there been a resolution to this problem yet? I feel it's unsafe to drive if I lose my power steering while making a turn in a high traffic area
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
We lose radio at random as well....then one day the car wouldn't start...no clicking...nothing! That happened three times before but would finally start. The last time I had no luck so called our local dealership. Two of the service people checked under the hood for loose connections etc. They couldn't start it so it was towed. They put the computer on it...nothing. They gave me the car back (Chevy Cruze ltz 2012) and told me they couldn't find anything. Our radio is still going out off and on...good for a week and then back to flashing off and on. We were told by the service dept. not to use our fob for auto start. We are keyless. Up North it was nice using the auto start to warm the interior but have not used it since. Where do we go from here? Our sevice dept. has kind of left us to our own answers. Yes. Help....
 

·
Chevrolet Customer Assistance Representative
Joined
·
5,722 Posts
I am having the same problem with my car. Has there been a resolution to this problem yet? I feel it's unsafe to drive if I lose my power steering while making a turn in a high traffic area



Leonard2012,
I would like to apologize for the issues that you are having with your Cruze. Have you had a chance to have your dealer look into this for you? I would also be happy to look into this further for you. Can you please send me a PM with your VIN? I look forward to hearing back from you.
Thank you,
Stacy Chevrolet Customer Service
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Well, I was getting gas the other day and noticed the lights flickering. When I got hom I wiggled all the connections I could get to on the drivers side in the engine compartment. This seems to have temporarily fixed this issue.

I am sure this is an underhood electrical problem.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Same Problem

I have been having the same problem. My radio will cut on and off. Once it cuts off once I can do things like use the emergency flashers, turn signals, window buttons, lock button, and shifting into park will cause the radio to cut out again. The Service Stabilitrak light will come on for a brief second. The radio screen and all the buttons at the top like the favorite buttons will lose illumination when the radio cuts out. All of my gauges and the AC lights stay illuminated. Wondering if anyone has found a solution yet. I have B2B warranty, and will probably be taking it in for service soon. I was just curious if anyone knew what the fix for this is.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have been having the same problem. My radio will cut on and off. Once it cuts off once I can do things like use the emergency flashers, turn signals, window buttons, lock button, and shifting into park will cause the radio to cut out again. The Service Stabilitrak light will come on for a brief second. The radio screen and all the buttons at the top like the favorite buttons will lose illumination when the radio cuts out. All of my gauges and the AC lights stay illuminated. Wondering if anyone has found a solution yet. I have B2B warranty, and will probably be taking it in for service soon. I was just curious if anyone knew what the fix for this is.
My 2013 Cruze is at the dealer right now with the same problem. They can't figure it out nothing is coming up on there tools. Does anyone have an answer as to why it's doing this? I'm pretty frustrated because I just bought the car 3 days ago.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
same issue

I have been having the same problem. My radio will cut on and off. Once it cuts off once I can do things like use the emergency flashers, turn signals, window buttons, lock button, and shifting into park will cause the radio to cut out again. The Service Stabilitrak light will come on for a brief second. The radio screen and all the buttons at the top like the favorite buttons will lose illumination when the radio cuts out. All of my gauges and the AC lights stay illuminated. Wondering if anyone has found a solution yet. I have B2B warranty, and will probably be taking it in for service soon. I was just curious if anyone knew what the fix for this is.
I am having the same problem. Does anyone know why this keeps happening? My car is at the dealer right now and they can't figure out why. Very frustrated because I just bought the car 3 days ago.
 
1 - 20 of 460 Posts
Top