Chevrolet Cruze Forums banner

421 - 440 of 460 Posts

·
Premium Member
Joined
·
5,535 Posts
I am experiencing this same issue with my 2014 Chevrolet Cruze the radio with just randomly stops working worse after driving a while and also I have noted if you turn off the vehicle and exit the passenger door only the radio stays playing unlike if you exit the drivers door or open it the radio shut off. I am thinking there's a serious electrical problem with this vehicle. I question if all the recalls have been addressed? Or is it possible I was sold a lemon?
The radio will only shut off if the drivers door is opened, so, no problem there.
But, if the radio shuts off (blank screen) while driving, then you are describing one of the problems the update mentioned above addresses.

A lemon demonstrates far more problems than minor electrical concerns......(think engine/transmission.....expensive stuff).

Rob
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I was having the dreaded not starting service traction control etc....Very easy fix for everyone’s troubles. Simply open the black platiic cover over the battery The one the red positive wire goes into. And tighten the large nut on the right side as pictured. Mine got so loose I took it off by hand. It’s kind of frail and needs a firm grip on the housing to get it real tight. Miles may vary but it took care of all my problems.
 

Attachments

·
Super Moderator
2014 LT program car, Pull Me Over Red
Joined
·
9,912 Posts
Laura, I've now gone four days with no problems in my car since they found the moisture in the connections, which caused corrosion. Since you said your problem started w/ the rain, maybe they could check that? I had to pay out of pocket for it, but no parts had to be replaced so I only had to pay labor. It came to about $106.00, but I live in Louisiana so it may be more where you are. Because I've had the problem 10 out of the past 14 days before the dealership worked on it, and haven't had it for four days straight now, I'm really thinking that may have been the problem. Apparently GM has a bulletin regarding this b/c the dealership said that when the codes popped up, they contacted GM and were advised of the bulletin, and that's how they knew how to fix it.

I know she has not been on since last year, but does anyone else know what connectors she is talking about? This is post 282 and she also mentions it in a few of her earlier posts.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
My 2012 chevy Cruze with 130k miles, radio is shutting off and on and the stability trak goes on and the traction control. The radio will cut out when I put my signal on and when I roll my windows up and down. What could be the problem?
 

·
Premium Member
2014 Cruze Diesel, 2007 Cobalt, 1981 Camaro Z28, 2017 Volt
Joined
·
4,764 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
I have this issue and just so happened to read this thread (as I don't use the radio, hence ignoring the title). Wow- it is long.

I've never seen it happen on this forum, but is it possible for a mod to edit the original post with a quick summary of the solution? The OP seems long vacant. Just a real quick message "As of Nov 2014 this issue appears to be resolved by replacement of the negative battery cable". I wish there was a bulletin to reference, but it seems dealership cooperation varies (and I admit, I only read the first 15 pages).

Thanks.
dealer changed my neg cable and prob still exsists
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
The radio will only shut off if the drivers door is opened, so, no problem there.
But, if the radio shuts off (blank screen) while driving, then you are describing one of the problems the update mentioned above addresses.

A lemon demonstrates far more problems than minor electrical concerns......(think engine/transmission.....expensive stuff).

Rob
still looking for a fix for mine(12 ltz) dealer changed my neg cable nothing...now my radio is not coming on at all !! :(
 

·
Premium Member
Joined
·
8,003 Posts
didn't fix my 2012!!...neg cable is new..pos connection was tight and good....BCM ??
Do I require a software update?
What symptom are you having. There was some software updates for some radios that addressed the radio randomly rebooting. But if you're getting the T/C and other stuff, then that points to a power problem. How old is the battery?
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
What symptom are you having. There was some software updates for some radios that addressed the radio randomly rebooting. But if you're getting the T/C and other stuff, then that points to a power problem. How old is the battery?
Still having T/C stabili trak popping up...radio was intermittent but does not come on at all anymore. Batt could be orig at 6 yrs but I'm not sure bcoz I bought the car used. What about this mega fuse I'm reading about? 80 amp
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Still have no radio and the same stuff is popping up, parking assist, T/C, Stabilitrack and a couple times my engine light has flashed and the car lost power(sputtering)....does anyone have a fix??? Plz help !!!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I am having the same problem!! I have brought in to 2 different dearler... basically told me I'm insane...they drove hundreds of miles over the last year or so....I leave in tears feeling like they are laughing at me!! I finally feel justified....I have patients in my car everyday I dont feel safe...and I know they dont....I'm bringing my car in AGAIN thursday...just to miss the 20th day of work in the last couple of months!! I'm more than angry....
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi, my name Kevin. I just purchased a 2014 Cruze for my wife as a work car two days ago and had it delivered to our house. After a brief inspection I could not find anything noticeably wrong with the car. Today, a day and a half after we got it she called me and described exactly what happened to you at the red light. Did you ever get yours fixed and if so what was the cause/fix. Thank you in advance
 

·
Registered
Joined
·
74 Posts
Our 2012 RS Cruze started having our radio display powering off then some of the display coming back very intermediate. No sound for signals . About 2 weeks ago.
Took it to the deal today as fact after our 9 am appointment we had a ride home after 4hrs. The dealer said the ground cable service did not work and we are now on the 125.00 hr time clock to diagnose the problem.

Really what a joke really.. as we were waiting another customer was in with his 2014 Cruze doing the same thing. And guess what same results. The cable did not fix his Cruze same as ours . Both not fixed same issues..

Gm you really do not see a problem...
 

·
Registered
Joined
·
74 Posts
Well waiting for the shuttle to come pick us up. Any guesses what the dealer want to replace??
As the battery cables were replaced and the issue remains.
I will find out once I get to the dealer in a hr.
 

·
Premium Member
Joined
·
8,003 Posts
Well waiting for the shuttle to come pick us up. Any guesses what the dealer want to replace??
Since the reported quirks seem to be confined to the radio display, I'd say he wants to replace the radio.

When I pulled mine out, I noticed a number of capacitors were showing high ESR - suggesting that capacitor failure may be in the future for these radios.
 

·
Registered
Joined
·
74 Posts
Yes gm said replace the radio.our screen will go black at times others just a third of the screen will display.
Waiting for call on parts. Service tech said estimate parts 1100.00 plus 500 to change.
With no garranty that will fix it. But rather a starting point.
 
421 - 440 of 460 Posts
Top