Chevrolet Cruze Forums banner

1341 - 1360 of 1477 Posts

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Or they put the wrong frequency sensors in - they should be 433 MHz - it's very possible that they used 315MHz sensors, which weren't used on the 2nd gen Cruze.

Either way, I think they owe you some money...
Looking like they didn't put them in at all. They asked for a pic of the stem and cap to see if they did indeed install them or not.. The valve stems are all metal so it looks like they just put metal stems in. They got back to me last night and said they'd be bringing the issue up with the manager when they come in this morning so we'lls ee what happens. They're base in IL. Even if they were the wrong frequency my buddy's Snap-On scanner would have gotten some kind of reading from them but it said "no sensor found" at all 4 corners.
 

·
Premium Member
2014 Cruze Diesel, 2007 Cobalt, 1981 Camaro Z28, 2017 Volt
Joined
·
4,307 Posts
Some TPMS sensors do have metal stems, for what it's worth. But yes, it sounds like they were not put in, or the batteries died.

I bought a set of "new" takeouts for the Cruze's summer wheels back in 2015, and at least one of them doesn't work. One of them will, but you always get stopped a wheel or two after the relearn by one that doesn't learn. I have a set that worked, that I took out of the Sonic wheels I run on my Volt for winter, that were the correct 315 MHz (my Volt is 433), and have those at the ready to go in the next time the Cruze needs tires...but the Fuel Maxes do last quite a while, especially given that they're not run from about November to April.
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Some TPMS sensors do have metal stems, for what it's worth. But yes, it sounds like they were not put in, or the batteries died.

I bought a set of "new" takeouts for the Cruze's summer wheels back in 2015, and at least one of them doesn't work. One of them will, but you always get stopped a wheel or two after the relearn by one that doesn't learn. I have a set that worked, that I took out of the Sonic wheels I run on my Volt for winter, that were the correct 315 MHz (my Volt is 433), and have those at the ready to go in the next time the Cruze needs tires...but the Fuel Maxes do last quite a while, especially given that they're not run from about November to April.
Yea not a single one of these worked so I'm assuming they're not in there lol
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Some TPMS sensors do have metal stems, for what it's worth. But yes, it sounds like they were not put in, or the batteries died.

I bought a set of "new" takeouts for the Cruze's summer wheels back in 2015, and at least one of them doesn't work. One of them will, but you always get stopped a wheel or two after the relearn by one that doesn't learn. I have a set that worked, that I took out of the Sonic wheels I run on my Volt for winter, that were the correct 315 MHz (my Volt is 433), and have those at the ready to go in the next time the Cruze needs tires...but the Fuel Maxes do last quite a while, especially given that they're not run from about November to April.
So they emailed me back and said they're not installed. They're sending me a set and they're going to refund me up to $20/tire to get them installed. $20 seems a bit low to dismount, install, mount and balance though but we'll see. Local place quoted me $20 just to pop a tire bead and see if there was indeed a sensor in there. Plus now I need to take time from work to get this done. Joy.
 

·
Premium Member
2014 Cruze Diesel, 2007 Cobalt, 1981 Camaro Z28, 2017 Volt
Joined
·
4,307 Posts
I'd definitely pay to have it done, and if it costs more than the $20, you dispute the charge on your credit card.
 

·
Registered
Joined
·
235 Posts
Replaced the Upper Catalytic Converter today. STUPID CLAMP BROKE ON ME!!! Once I had her all put back together, I change the oil & filter. I was going to remove & re-seal the oil pan, but they didn't have the correct size socket to work with the bolts.

Old Clamp:
IMG_0835.JPG


Old Clamp (showing break):
IMG_0836.JPG


Coolant leak?
IMG_0837.JPG


New Catalytic Converter IN (from above, with new clamp, no picnic putting the new clamp on):
IMG_0838.JPG


NEW Catalytic Converter IN (from below):
IMG_0839.JPG
 

·
Registered
Joined
·
285 Posts
@WillL84 Are those 255/35 r18 tires?
 

·
Registered
Joined
·
285 Posts
Installed Daewoo J300 cargo net.
 

·
Premium Member
2014 Cruze Diesel, 2007 Cobalt, 1981 Camaro Z28, 2017 Volt
Joined
·
4,307 Posts

·
Registered
Joined
·
554 Posts

·
Registered
2014 Chevy Cruze Turbo Diesel “49000 miles”
Joined
·
52 Posts
Replaced the Upper Catalytic Converter today. STUPID CLAMP BROKE ON ME!!! Once I had her all put back together, I change the oil & filter. I was going to remove & re-seal the oil pan, but they didn't have the correct size socket to work with the bolts.

Old Clamp:
View attachment 285910

Old Clamp (showing break): View attachment 285911

Coolant leak?
View attachment 285912

New Catalytic Converter IN (from above, with new clamp, no picnic putting the new clamp on):
View attachment 285913

NEW Catalytic Converter IN (from below): View attachment 285914
What motor does your Cruze have? 1.4 LUV? If so I got some questions.
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Installed some of my LED bulbs, then took some back out. Went with the Sylvania ZEVO for the reverse and rear running/brake. Left those in. Went with the amber ZEO for the rear signals and bought resistor harnesses. The bulb side of the harness is so loose in the housing it's not even funny. Couple that with nowhere really good to mount the resistor body behind the light and decided to keep the stock ones for now. Also got some standard Sylvania 921 LED's for the rear inside markers but they were terrible - just a red dot instead of lighting everything up. Need to get some different 921's.

I have some LED ones for the front's that have been waiting for the harnesses. Might play with those tomorrow and see if there's somewhere better to actually mount the resistors under the hood. It'd be nice if I could just install an electronic flasher relay like I did in my 99 and 02 Silverado's to cure the hyperflash. **** new cars and their BCM-controlled everything these days ?
 
1341 - 1360 of 1477 Posts
Top