Chevrolet Cruze Forums banner

U0100 i U0101 Proszę o pomoc Nie stać mnie na mechanika 2011 Cruze LTZ

1 reading
7K views 2 replies 3 participants last post by  Blasirl  
#1 ·
Cześć,

Dostaję te kody błędów i muszę je naprawić.

Samochód odpala, ale skrzynia biegów nie zmienia biegów. Otrzymuję błędy takie jak "Serwis kontroli trakcji", "Serwis wspomagania kierownicy" itp...

Czy ktoś się z tym wcześniej spotkał?

Jakieś wskazówki lub linki, do których możesz mnie skierować?

Wiem, że muszę sprawdzić uziemienia, ale czy ktoś wie dokładnie, gdzie znajdują się uziemienia do sprawdzenia? Czy istnieje instrukcja serwisowa Cruze z takimi informacjami, którą mogę znaleźć online?

Dziękuję

#2 ·
Zacząłbym najpierw od łatwych rzeczy.
Po pierwsze, upewnij się, że bateria jest dobra. Tak wiele problemów dotyczy baterii, więc jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, po prostu ją wymień. Jednocześnie odłącz wszystkie połączenia z akumulatorem. Następnie sprawdź, wyczyść i ponownie dokręć.
Następnie sprawdź i wyczyść 3 złącza wiązki przewodów i piny prowadzące do ECM. Obie te rzeczy są częstymi awariami, jeśli zrobisz obie, prawdopodobnie naprawisz problemy. Na twoim miejscu kupiłbym teraz po prostu baterię i puszkę elektrycznego środka czyszczącego CRC.

#3 ·
Cześć,

Dostaję te kody błędów i muszę je naprawić.

Samochód odpala, ale skrzynia biegów się nie zmienia. Otrzymuję błędy takie jak "Serwis kontroli trakcji", "Serwis wspomagania kierownicy" itp...

Czy ktoś już się z tym spotkał?

Jakieś wskazówki lub linki, do których możesz mnie skierować?

Wiem, że muszę sprawdzić uziemienia, ale czy ktoś wie dokładnie, gdzie znajdują się uziemienia do sprawdzenia? Czy istnieje instrukcja serwisowa Cruze z takimi informacjami, które mogę znaleźć online?

Dziękuję
Witaj na pokładzie!(y)

Nie zapomnij przedstawić się i swojego Cruze tutaj.

Biuletyn serwisowy - NHTSA SB-10057574-8899
SB-10089945-2280
Jak zainstalować Big 3 Cruze Kit
Wyczyść zaciski
Opcje ulepszenia akumulatora Cruze
Zakładka baterii
Zarówno dodatnie, jak i ujemne kable akumulatora przy akumulatorze są dokręcone momentem 40 in-lbs
Nakrętki płyty akumulatora są dokręcone momentem 106 in-lbs
a ramię mocowania akumulatora jest dokręcone momentem 80 in-lbs