Cześć, chłopaki, nowi na forum, ale nie w mechanice. Mam model Chevy Cruze LS z 2013 roku. Został trochę uderzony z przodu po lewej stronie. Wyjęto wahacz, chłodnicę, skraplacz itp., to nic wielkiego. Wszystko zostało wymienione, a wszystkie czujniki, o których tutaj mówisz (na obu przednich kołach), były nienaruszone, ale męskie wtyczki na złączach były albo odłączone, a lewa strona zniknęła, albo wyrwana z dwużyłowego przewodu prowadzącego do czujnika. Więc zrobiłem tak ...... strona kierowcy była odpięta, znalazłem złącze w pobliżu i podłączyłem je. Złącza po stronie pasażera nie było, więc kupiłem kolejne złącze i połączyłem je / uszczelniłem. Teraz jest to dwużyłowy przewód prowadzący do czujnika (nie wiem, czy są one specyficzne w sposobie, w jaki się łączą, na przykład, czy ma znaczenie, jeśli odwrócisz przewody, być może możesz mi to powiedzieć. W każdym razie, po ponownym podłączeniu wszystkiego i wydmuchaniu piast powietrzem i ponownym włożeniu czujników, nadal mam światła "włączone" na desce rozdzielczej, ABS i stabilizacji toru jazdy. Mój przycisk stabilizacji toru jazdy na konsoli również w tej chwili nic nie robi. Kupiłem (2) nowe, kompletne wiązki czujników, jak na zdjęciu powyżej, i zamierzam je zainstalować. Nie jestem pewien, czy to rozwiąże ten problem, czy nie. Zobaczymy. Moje pytanie brzmi, jeśli to nie zadziała, czy trzeba zresetować ECU? A jeśli nie, czy jest coś, co mogę w tej chwili rozwiązać, aby wyczyścić światła. Skan kodu został uruchomiony, a kody są czyste. Zakładam, że być może zespół czujnika został wyrwany podczas uderzenia, powodując rozciągnięcie integralności kabla, to tylko założenie, doceniam wszelką pomoc w tej sprawie. Dziękuję, a samochód ma na liczniku zaledwie 7400 mil.