Chevrolet Cruze Forums banner

Radioodtwarzacze z tabletem Android w stylu Tesli

178K views 267 replies 73 participants last post by  thekylegbourne  
#1 ·
Myślę więc o zakupie jednostki centralnej w stylu Tesla z tabletem z systemem Android. Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia? Mam 2014 LT, jeśli to ma znaczenie. Wydaje się, że większość czasu ustawiam telefon przed ekranem, aby uruchomić Waze, zamiast korzystać z wbudowanej nawigacji. Wyglądają fajnie, tak naprawdę nie martwię się utratą odtwarzacza DVD. Najważniejsze jest dla mnie, żeby elementy sterowania na kierownicy działały z nową jednostką centralną.

#18 ·
View attachment 284718

Zainstalowałem swój w zeszłym tygodniu. Wszystko działa jak należy. Było reklamowane jako android 8.0, ale tak naprawdę jest 6.0. To moja jedyna skarga. To i nie mogę zainstalować disney+
Kupiłem jeden, który mówi android 9.1 i pokazuje 9.1, kiedy wchodzę w ustawienia, ale oczywiście bez instrukcji.

Mam 2012 1.4 ltz z pełną nawigacją dotykową i sterowaniem z kierownicy z fabryki oraz systemem 9 głośników Pioneer.

Ale gubię się w uzyskiwaniu dźwięku. Wszystkie elementy sterujące wydają się działać, ale brak dźwięku. Nie wiem dokładnie, co jest czym z tyłu fabryki lub tego androida.

Pomysły?

#133 ·
Super Eddie. Dzięki za informację zwrotną. Instalacja dość prosta? Czy zainstalowałeś kamerę cofania? Czy jeden samochód działa?
więc właśnie zainstalowałem swój i jeśli masz fabryczną kamerę cofania, musisz odciąć koniec kabla RCA, zostawiając około 20 cm i wziąć 2 końce kabla RCA i włożyć jeden z przewodów w pin 5, a drugi w pin 15 na szarej 20-pinowej wtyczce wychodzącej z fabrycznej wiązki... i działa. Mój problem z radiem do tej pory polega na tym, że nie działają mi elementy sterowania z kierownicy i z jakiegoś powodu nie działają dźwięki kierunkowskazów i kilka innych rzeczy.

#9 ·
Instalacja jest typu plug and play dla jednostki centralnej. Miałem już kamerę cofania z rynku wtórnego, która wpięła się bezpośrednio w dostarczoną wiązkę. Nie wiem, jaki to samochód, ale mogę korzystać z Android Auto lub Mirror Link, jakkolwiek się to nazywa. Po prostu nie mogę oglądać treści z Netflix/Prime Video/Disney+ za pośrednictwem tej konfiguracji. Mam zainstalowane aplikacje Netflix i Prime Video na HU, więc to nie problem... Po prostu nie mogę zainstalować Disney+ z jakiegoś powodu.

Nie miałem systemu Pioneer, tylko podstawowy wyświetlacz dotykowy mylink i 6 głośników.

#14 ·
Widząc to, mam ochotę zamontować duży tablet w moim 2016 Limited, ale zawsze słyszałem, że stracę dużo "funkcjonalności", z czego mogę tylko założyć, że będzie to port USB w mojej konsoli środkowej i elementy sterujące na kierownicy. Jakieś informacje na temat tego, jak działają teraz wszystkie twoje połączenia?

#28 ·
Właśnie kupiłem jeden i kazałem go zainstalować. Mam wiele problemów. Na przykład język na desce rozdzielczej to chiński. Widzę, gdzie mogę to zmienić w radiu, ale nie mogę tego zmienić. Jedyne niepodłączone przewody to canl i canh. Elementy sterowania kierownicą również nie mogą być zaprogramowane. Ktoś pomoże

Attachments

#46 ·
Właśnie kupiłem jeden i kazałem go zainstalować. Mam wiele problemów. Na przykład język mojego pulpitu nawigacyjnego to chiński. Widzę, gdzie mogę go zmienić w radiu, ale nie pozwala
W ustawieniach samochodu wybierz język chiński, a wyświetli się on w języku angielskim, jak odkryłem niedawno. Mam to samo radio.
285153
285154
285156

#33 ·
Cześć wszystkim, więc czy ogólny konsensus jest taki, że najłatwiejszym (być może jedynym?) sposobem na zachowanie wszystkich 9 głośników Pioneer jest trzymanie się OEM? Myślałem o przejściu na rynek wtórny, ale byłoby to trudne zerwanie, jeśli nie mogę tego zrobić bez poświęcania 1/3 moich głośników. Mój obecny odbiornik jest martwy.

#34 ·
Hej wszystkim, czy ogólna opinia jest taka, że najłatwiejszym (być może jedynym?) sposobem na zachowanie wszystkich 9 głośników Pioneer jest trzymanie się OEM? Myślałem o przejściu na rynek wtórny, ale byłoby to trudne zerwanie, jeśli nie mogę tego zrobić bez poświęcania 1/3 moich głośników. Mój obecny odbiornik jest martwy.
Szukałem i czekałem, aby zobaczyć, jak i czy ktoś zmierzy się z systemem 9 głośników Pioneer z ulepszeniem lub modyfikacją. Mój jest martwy od prawie 3 lat. Na razie używamy tylko Bose'a siedzącego na krawędzi naszego wyświetlacza dotykowego.
Ale przechodząc do sedna sprawy.

#35 ·
Mój cruze miał pewne problemy mechaniczne, które rozwiązywałem. Teraz, gdy zostały naprawione, wracam do oglądania tych jednostek centralnych.

@Miguelcon74 @eddiefromcali

Czy moglibyście uprzejmie upuścić link do jednostek, które kupiliście na Ebay?

A takze @eddiefromcali spróbuj pobrać plik .apk instalatora Disney+ i załadować go na swoją jednostkę centralną. Możesz spróbować umieścić go na USB lub przesłać plik przez Bluetooth z telefonu na jednostkę centralną, aby załadować instalator.

#36 ·
Udało się zainstalować aplikację...to instalacja 3 apk, więc potrzebujesz innej aplikacji, aby ją scalić/zainstalować...wystarczająco proste.

Faktyczna jednostka, którą dostałem.