Chevrolet Cruze Forums banner

Kod błędu 67 przed uruchomieniem silnika

76K views 20 replies 9 participants last post by  Lokke  
#1 ·
Cześć, mam ten problem...

tuż po otwarciu drzwi widzę błąd 67 na desce rozdzielczej, co uniemożliwia mi uruchomienie silnika....więc po prostu naciskam ponownie przycisk start i uruchamiam ponownie...... Czy jest jakieś obejście? Zanim wyślę to do dealera, co zajmie wieczność, zanim się skończy.... dzięki

#4 ·
Dealer ostatecznie wymienił czujnik; zajęło to dwie próby, ponieważ pierwszy egzemplarz dostarczony z fabryki w Seulu - Korea był wadliwy. Ale teraz nie mogą zakodować/zaprogramować konfiguracji z nowym czujnikiem. To jest takie frustrujące. Mój samochód jest u dealera od 3 tygodni ... a mam ten pojazd dopiero od lutego, więc w zasadzie 1/3 czasu samochód był u dealera.

Czy ktoś ma pomysł, dlaczego mogą mieć ten problem z kodowaniem (oprócz niekompetencji)? Wadliwy czujnik (ponownie?) / EBCU (Electronic Brake Control Module) / Wiązka przewodów?

#5 ·
Właśnie skontaktowałem się z dealerem. Z tego, co rozumiem, istnieje konflikt w informacjach na temat właściwej części, która miała zostać zainstalowana. Instrukcja i system części wydają się podawać jeden numer, a kiedy ta część jest podłączona, komputer programujący mówi, że to niewłaściwa część... Zatem między dealerem a fabryką GM próbują ustalić, gdzie leży rzeczywisty problem.

#6 ·
Cześć wszystkim,
Aktualizacja z mojej strony w tej sprawie. Część jest w zamówieniu oczekującym w fabryce źródłowej i może zostać dostarczona do GM South Africa dopiero pod koniec września. Spowoduje to, że czas, jaki mój pojazd stoi u dealera w celu naprawy, wyniesie około 6 miesięcy... Nie trzeba dodawać, że jestem z tego powodu bardzo niezadowolony.
Nie rozumiem, jak firma taka jak GM / Chevrolet mogła otrzymać tak wysokie oceny zadowolenia klientów, podczas gdy zapewnia tak marną i praktycznie nieistniejącą obsługę posprzedażną. Kiedy zdadzą sobie sprawę, że "Przepraszam / Przepraszamy" po prostu nie wystarczy? Dealer dokłada jednak wszelkich starań, aby mi pomóc i pomóc w tej sprawie, jednak ma ograniczony wpływ na to, co dzieje się na arenie międzynarodowej z dostawcami części GM.

#7 ·
Cześć wszystkim
Aktualizacja z mojej strony w tej sprawie. Część jest w zamówieniu oczekującym w fabryce źródłowej i może zostać dostarczona do GM South Africa dopiero pod koniec września. Spowoduje to, że czas, przez jaki mój pojazd stoi u dealera w celu naprawy, wyniesie około 6 miesięcy... Nie trzeba dodawać, że jestem z tego powodu bardzo niezadowolony.

Nie rozumiem, jak firma taka jak GM / Chevrolet otrzymała tak wysokie oceny zadowolenia klientów, podczas gdy zapewnia tak marną i praktycznie nieistniejącą obsługę posprzedażną. Kiedy zdadzą sobie sprawę, że "Przepraszam / Przepraszamy" po prostu nie wystarczy? Dealer dokłada jednak wszelkich starań, aby mnie w tej sprawie pomóc i wesprzeć, jednak ma ograniczony wpływ na to, co dzieje się na arenie międzynarodowej z dostawcami części GM.
Zobacz, czy załatwią ci ładny zestaw dywaników podłogowych/bagażnikowych lub coś w tym stylu :D

#11 ·
Miałem tylko problemy z VW i odmawiam kupna jednego z powodu tych problemów z częściami i elektrycznymi demonami. Części GM są łatwe do zdobycia tutaj, w Ameryce Północnej, ale są amerykańskim producentem samochodów. To może być tylko kwestia lokalizacji.

#12 ·
Ok, więc kolejna aktualizacja w tej sprawie...

Po tym, jak "zaangażowano kierownictwo", dostawa części jest teraz zaplanowana na 13 czerwca, a nie na koniec września... Jeśli chodzi o lokalną obsługę klienta, która może odpowiedzieć na moje pytania, jak to nagle możliwe itp., cóż, nie mogą mi odpowiedzieć, poza "zaangażowano kierownictwo". Czy kierownictwo faktycznie się ze mną skontaktuje? Nigdy...

#15 ·
Więcej informacji dotyczących tego błędu. Informacje te pochodzą bezpośrednio od GM Technical i mają zastosowanie tylko wtedy, gdy mechanizm blokady kierownicy jest nadal sprawny.

"Kod 67 miga na wyświetlaczu Driver Information Centre (DIC):

Opis

Gdy klient próbuje uruchomić pojazd, kod błędu 67 jest wyświetlany w IPC i pojazd nie uruchamia się.

Wymagana akcja:
Podczas próby uruchomienia pojazdu, włączy się tryb zapłonu ACC. Naciśnięcie przycisku Start Stop spowoduje brak rozruchu. W przypadku manualnej skrzyni biegów należy zdjąć nogę ze sprzęgła, a w przypadku automatycznej skrzyni biegów należy zdjąć nogę z pedału hamulca. Następnie wyłącz zapłon, naciskając raz przycisk Start Stop. Z nogą wciąż zdjętą z odpowiedniego pedału, naciśnij przycisk Start Stop na 5 sekund. Spowoduje to wyświetlenie kodu 67 DTC jako „usterki nieobecnej”, a pojazd uruchomi się normalnie. DTC w IPC pozostanie i klient powinien skontaktować się z dealerem GM, aby usunąć ten DTC."

Jeśli blokada kierownicy w ogóle nie działa, pojazd będzie musiał udać się do dealera w celu dalszych napraw.

#16 ·
Miałem ten problem również w zeszłym roku w kwietniu i skończyło się na 3 miesiącach bez mojego samochodu. Część została zamówiona z Korei i nie była właściwa, kiedy chcieli ją zainstalować. Musiałem czekać kolejne kilka tygodni na następną część. Po 3 miesiącach oczekiwania odzyskałem samochód. W ten weekend przydarzyło mi się to ponownie w Bloemfontein. Jestem samotną mamą podróżującą z dwójką małych dzieci. Co by się stało, gdyby to przydarzyło mi się w centrum Johannesburga lub na N1 na środku niczego? Jesteśmy teraz zależni od wynajętych samochodów i musimy płacić wszystkie depozyty paliwowe za wynajęte samochody. Myślę, że GMSA musi rozwiązać ten problem. Mój samochód jest 4000 km od wygaśnięcia gwarancji i kto będzie odpowiedzialny za szkody, które trzeba będzie zapłacić, gdy to się powtórzy? Nigdy w życiu nie kupię ponownie Chev, ponieważ nie jest to niezawodny pojazd.

#17 ·
Kod błędu 67 w Chevy Cruze 2012 - Jak naprawić

Cześć. Doświadczyłem tego problemu kilka dni temu z moim Cruze LT A/T 2012. Po przeczytaniu odpowiedzi tutaj, byłem trochę przestraszony. Jak się okazało, jest to łatwy problem do naprawienia.

Mój lokalny dealer, GM East Africa, po prostu wysłał sprytnego technika z nowym akumulatorem! Poradzili potwierdzili, że to problem z akumulatorem, z czym się zgodziłem. Usunęli stary akumulator i pojazd natychmiast się uruchomił.

Wcześniej wymieniali "czujnik blokady kierownicy", zanim zdali sobie sprawę, że to prosty problem. Właściwie przed włożeniem nowego akumulatora udało mi się uruchomić pojazd przez "rozruch z kabli" z działającym silnikiem D-Max.

Jeśli doświadczasz tego problemu, zrelaksuj się... po prostu kup nowy akumulator!

Einstein - Nairobi, Kenia.

#21 ·
Kod błędu 67 w Chevy Cruze 2012 - Jak naprawić

Cześć. Doświadczyłem tego problemu kilka dni temu z moim Cruze LT A/T 2012. Po przeczytaniu odpowiedzi tutaj, byłem trochę przestraszony. Jak się okazuje, jest to łatwy problem do naprawienia.

Mój lokalny dealer, GM East Africa, po prostu wysłał inteligentnego technika z nowym akumulatorem! Poradzili, że to problem z akumulatorem, z czym się zgodziłem. Usunęli stary akumulator i pojazd natychmiast się uruchomił.

Wcześniej wymieniali "czujnik blokady kierownicy", zanim zdali sobie sprawę, że to prosty problem. Właściwie przed włożeniem nowego akumulatora udało mi się uruchomić pojazd, "uruchamiając go" z działającym silnikiem D-Max.

Jeśli doświadczasz tego problemu, zrelaksuj się... po prostu kup nowy akumulator!

Einstein - Nairobi, Kenia.
Bateria??? 🤣🤣