Chevrolet Cruze Forums banner
381 - 400 of 932 Posts
Discussion starter · #384 ·
Przechodzi przez to dużo oleju. I mam minimalny luz wału na turbosprężarce.
Upewnij się, że pozostałe elementy PCV są dobre, a następnie nie masz pękniętego tłoka. Wiadomo, że duże zużycie oleju przez długi czas powoduje pękanie tłoków w tych samochodach. Osady gromadzą się wokół gniazd pierścieni i dochodzi do przedwczesnego zapłonu, podobnie jak LSPI w silnikach z bezpośrednim wtryskiem.

Discussion starter · #386 ·
Alright, what's good compression numbers? The car had 73k miles.
Aktualne liczby nie są ważne, muszą być po prostu spójne dla wszystkich, ale generalnie powyżej 150 psi jest dobrze.

Discussion starter · #388 ·
So my numbers are 180, 180, 75, 110........
Te 75 i 110 sugerują, że masz jeden, a być może dwa złe tłoki.

Jak długo spalasz olej? A raczej, jak długo brakuje tego zaworu zwrotnego?

Hej stary, mogłem już o to pytać, przepraszam, ale dostaję trochę oleju w rurze przepustnicy i rurze filtra powietrza. Mam dystans bnr, w którym zainstalowałem jeden przewód do mojego wskaźnika doładowania. Nadal mam króciec, ale co powoduje olej?

Właśnie kupiłem zestaw i zamówiłem pokrywę zaworów i pomyślałem, że wrzucę swoje informacje do miksu. Kupiliśmy Cruze LT 1.4L z 2014 roku z przebiegiem 32 tys. km. Moja żona zauważyła przerywane nierówne obroty biegu jałowego (bez MIL) w ciągu ostatniego miesiąca i zacząłem się tym zajmować. Samochód ma teraz około 58 tys. km przebiegu. Odkryłem ten wątek dzisiaj i wykonałem diagnostykę układu pcv na każdej części. Oczywiście, gwizd pokrywy zaworów pcv i brak pomarańczowej kropki na kolektorze dolotowym. Rura i zawór zwrotny są w porządku. Nie było tak naprawdę wycieku oleju, ale uporczywy połysk oleju z kilkoma wiszącymi kroplami na misce olejowej przy każdej wymianie oleju - nigdy nie zorientowałem się w prawdopodobnym źródle, dopóki nie znalazłem tego forum. To miło, gdy można znaleźć taką pomoc.

Technicznie rzecz biorąc, wciąż jesteśmy objęci gwarancją na układ napędowy, ale nie mogę znieść myśli, że dealer włoży do samochodu ten sam złom, który powoduje te problemy. Wolałbym wydać 150 dolarów plus mój czas i mam nadzieję, że poprawię niezawodność samochodu.

Właśnie zamówiłem jeden z twoich zestawów za pośrednictwem twojego linku paypal. Próbowałem zmusić dealera do naprawy mojego zaworu zwrotnego, ale odmawiają, ponieważ nie wyrzuca kodu.

Kolejny zadowolony klient. Zestaw jest zainstalowany i działa idealnie. Wrzuciłem też wskaźnik doładowania, kiedy miałem to rozebrane, a ponieważ dystans przepustnicy i tak ma dodatkowy otwór na to. Dzięki

Czy ktoś zamówił jeden z tych zestawów i zaniósł go do swojego mechanika w celu instalacji? Właśnie kupiłem używany model LT z 2012 roku. Mój mechanik, który nie jest z serwisu, obejrzał samochód przed zakupem i jedyne, co zauważył, to kończąca się sprężarka i niewielki wyciek płynu chłodzącego, który wyglądał na zwykły element wymagający wymiany.

Zabrałem dziś samochód do serwisu na wymianę oleju i pełny przegląd i powiedzieli, że mam wyciek płynu chłodzącego na przewodach chłodnicy turbosprężarki i niewielki wyciek oleju z rur dolotowych, możliwy problem z zaworem PCV pokrywy zaworów.

Zamiast zlecać mojemu mechanikowi tylko wymianę pokrywy zaworów, wydaje się, że powinienem zapytać go o instalację tego zestawu w tym samym czasie.

Discussion starter · #396 ·
Czy ktoś zamówił jeden z tych zestawów i zabrał go do swojego mechanika w celu instalacji? Właśnie kupiłem używany model LT z 2012 roku. Mój mechanik spoza salonu samochodowego obejrzał samochód, zanim go kupiłem i jedyne, co zobaczył, to kończący się kompresor i trochę wycieku płynu chłodzącego, który wyglądał jak tylko złączka, którą trzeba było wymienić.

Zabrałem dziś samochód do serwisu na wymianę oleju i pełny przegląd i powiedzieli, że mam wyciek płynu chłodzącego w przewodach chłodnicy turbosprężarki i niewielki wyciek oleju z rur dolotowych, możliwy problem z zaworem PCV pokrywy zaworów.

Zamiast kazać mojemu mechanikowi tylko wymienić pokrywę zaworów, wydaje się, że powinienem zapytać go o tę instalację zestawu w tym samym czasie.
Mechanik zadzwonił do mnie w piątek lub sobotę z prośbą o dodatkowe szczegóły dotyczące instalacji. Jego szef kupił zestaw do zainstalowania w samochodzie. Nie miał żadnych problemów z instalacją i rozwiązał problem samochodu. Jeśli zamówisz zestaw i przyniesiesz go swojemu mechanikowi, pamiętaj, aby wydrukować dla niego instrukcje.

Mechanik zadzwonił do mnie w piątek lub sobotę z prośbą o dodatkowe szczegóły dotyczące instalacji. Jego szef kupił zestaw do zainstalowania w samochodzie. Nie miał problemów z jego instalacją i rozwiązał problem samochodu. Jeśli zamówisz zestaw i przyniesiesz go swojemu mechanikowi, pamiętaj, aby wydrukować dla niego również instrukcje.
Super. Właśnie je wydrukowałem i zamierzam wpaść do warsztatu rano i porozmawiać z nim o instalacji. Poproszę go, żeby jeszcze raz sprawdził pokrywę zaworów i upewnił się, że naprawdę potrzebuję nowej, albo czy dealer tylko założył to na podstawie przecieku wokół uszczelki.

Super. Właśnie je wydrukowałem i zamierzam wpaść do warsztatu rano i porozmawiać z nim o instalacji. Poproszę go, żeby jeszcze raz sprawdził pokrywę zaworów i upewnił się, że naprawdę potrzebuję nowej, albo czy dealer tylko założył to na podstawie przecieku wokół uszczelki.
Mój mechanik uwielbia pomysł naprawiania podstawowego problemu, zamiast ciągłego zajmowania się objawami. Bardziej odpowiadał mu zestaw V1 i podobał mu się pomysł możliwości łatwego sprawdzenia zaworu w razie potrzeby. Właśnie złożyłem zamówienie na zestaw V1 i przygotowuję się do zamówienia dystansu przepustnicy. Wrócę i dam wszystkim znać, jak poszło.

Mój mechanik uwielbia pomysł naprawiania podstawowego problemu, zamiast ciągłego zajmowania się objawami. Bardziej odpowiadał mu zestaw V1 i podobał mu się pomysł możliwości łatwego sprawdzenia zaworu w razie potrzeby. Właśnie złożyłem zamówienie na zestaw V1 i przygotowuję się do zamówienia dystansu przepustnicy. Wrócę i dam wszystkim znać, jak poszło.
Zestaw jest zainstalowany. Będę sprawdzał okresowo i dam wszystkim znać, jak poszło. Jak dotąd wszystko dobrze, chociaż po zagłębieniu się w stronę, rozważam wprowadzenie kilku innych poprawek (takich jak przerwy na świecach zapłonowych i ewentualnie same świece).

Discussion starter · #400 ·
Do wszystkich, którzy złożyli zamówienie w ciągu ostatnich 5 dni, mam małe opóźnienie w wysyłce z powodu problemu z dostawcą. Czekam na kilka mosiężnych złączek i najwyraźniej osoba, która miała wysłać moje zamówienie w zeszłym tygodniu, była na wakacjach 4. Wyślę te zamówienia najpóźniej w poniedziałek lub wtorek. Dziękuję za cierpliwość.

381 - 400 of 932 Posts