Chevrolet Cruze Forums banner
881 - 900 of 932 Posts
Dzięki za film. Zrobię to w ciągu tygodnia. Jeśli mój pomarańczowy sutek wciąż jest w kolektorze i użyję wykałaczki lub śrubokręta, aby go wyjąć... co jeśli wpadnie do kolektora i nie będę mógł go wyjąć? Czy to w porządku? Czy trzeba go usunąć? Po prostu nie chcę niczego uszkodzić. Dzięki
Chodzi mi o to, że generalnie nie jest dobrze, gdy silnik wchłania jakiekolwiek obce przedmioty... ale w przypadku maleńkiego silikonowego zaworu zwrotnego jest mało prawdopodobne, aby coś uszkodził. Zostanie wchłonięty, ale jest miękki i mały, więc zostałby mniej więcej rozłożony przez cykl spalania, a fragmenty zostałyby wydmuchane z wydechu.

Zdjąłem dziś wąż PCV, żeby sprawdzić króciec. Nadal go tam widzę... Ale nie jestem pewien, czy jest prawidłowo osadzony?? Prawie go nie widać. Czy waszym zdaniem wygląda dobrze czy?? Jest tam naprawdę tłusto i oleiście... Czy to normalne? Czy muszę zrobić zestaw v3, czy na razie jestem w porządku?

Attachments

Discussion starter · #884 ·
odłączyłem dziś wąż pcv, aby sprawdzić króciec. Nadal go tam widzę.. Ale nie jestem pewien, czy jest prawidłowo osadzony?? Prawie go nie widać. Czy waszym zdaniem wygląda dobrze czy?? Jest tam naprawdę tłusto i oleiście..Czy to normalne? Czy muszę zrobić zestaw v3, czy na razie jestem w porządku?
To rzeczywiście bardzo brudne i prawdopodobnie nie działa już prawidłowo. Możesz spróbować go wyczyścić, ale w większości przypadków kończy się to jego awarią wkrótce potem, ponieważ brud jest jedyną rzeczą, która utrzymuje go na miejscu.

Wczoraj zamówiłem zestaw v3.4! Zamówiłem również nowy wąż pcv i zawór odpowietrzający parę.

Kiedy zaklejam wtyczkę w kolektorze dolotowym za pomocą JB weld, czy celem jest nie zakrywanie małych otworów wokół króćca? Jeśli nałożę za dużo JB weld i zakryję również małe otwory, czy to problem? Chcę tylko wiedzieć, jak bardzo powinienem uważać. Dzięki

Zamówiłem wczoraj zestaw v3.4! Zamówiłem również nowy wąż PCV i zawór oczyszczania par z kanistra.

Kiedy zaklejam wtyczkę w kolektorze dolotowym za pomocą JB weld, czy celem jest nie zakrywanie małych otworów wokół króćca? Jeśli nałożę za dużo JB weld i zakryję również małe otwory, czy to problem? Chcę tylko wiedzieć, jak ostrożny powinienem być. Dzięki
Celem jest całkowite zablokowanie portu do samego kolektora dolotowego. Jeśli przeczytasz ten wątek wstecz, wyjaśnia to, dlaczego jest to konieczne.
Gdyby był to silnik wolnossący, nie byłoby tam zaworu zwrotnego, a zestaw nie byłby potrzebny ze względu na podciśnienie w kolektorze - i nie byłoby też membrany PCV. Ale ponieważ jest to silnik turbodoładowany, zawór zwrotny jest niezbędny - gdy kolektor dolotowy jest podciśnieniem, gazy PCV są kierowane bezpośrednio do kolektora, ale pod ciśnieniem zawór zwrotny zamyka się, zapobiegając nadmiernemu ciśnieniu w skrzyni korbowej (które może wydmuchać uszczelki), a gazy PCV są kierowane do wlotu turbosprężarki.

Kiedy zawór ulegnie awarii, nic nie zapobiega budowaniu się dodatniego ciśnienia doładowania w układzie PCV i skrzyni korbowej. Oprócz wydmuchiwania oleju obok pierścieni, powoduje to nadmierne ciśnienie w membranie PCV, powodując pęknięcie i, jak wspomniałem powyżej, może spowodować przedwczesną awarię uszczelnienia.

Zestaw całkowicie blokuje zawór zwrotny OEM, a zamiast tego wchodzi do przewodu oczyszczania EVAP z zewnętrznym zaworem zwrotnym, który jest łatwy do wymiany. Zatem zbyt dużo JB Weld jest mniejszym problemem niż za mało, ponieważ chcesz upewnić się, że port zaworu zwrotnego OEM jest całkowicie zablokowany. Tylko upewnij się, że nie wciskasz do otworu tyle epoksydu, ile możesz, ponieważ nie chcesz blokować portu PCV - tylko port zaworu.

Dzięki za szczegóły. W zasadzie nałożyłem tyle epoksydu, ile zmieściło się na wtyczce. Może trochę przesadziłem. Widziałem, jak trochę kapało pod wtyczką. Będzie dobrze, prawda?
Tak, powinno być dobrze. Po prostu nie chcesz, żeby to kapało do głowicy. Ale przynajmniej uzyskałeś dobre uszczelnienie na porcie próżniowym.

Cześć wszystkim,
Zainstalowałem zestaw v3.4+ w moim Cruze z 2011 roku bez żadnych problemów. Mam problem od lat i miałem nadzieję, że ta modyfikacja również rozwiąże ten problem.
Problem dotyczy hamulców podczas pracy na biegu jałowym, czyli gdy pracuje pompa hamulcowa. Kiedy naciskam pedał, hamulce działają dobrze, ale kiedy naciskam go ponownie, brak hamulców lub są bardzo słabe. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy silnik pracuje na biegu jałowym. Wymieniłem mały przełącznik podciśnieniowy i pompę hamulcową, ale problem nadal występuje. Pompa działa, słyszę ją, gdy kluczyk jest włączony i wydobywa się z niej powietrze. GM nie był w stanie znaleźć problemu. Jakieś pomysły?

Cześć, pracuję nad samochodem mojej siostry i jakiś czas temu zainstalowaliśmy zestaw naprawczy. Ale teraz mamy problem z uszczelką pokrywy zaworów, która się wypycha i w skrzyni korbowej jest spore ciśnienie. Czy to możliwe, że mamy uszkodzony zawór? A może jest problem z kolektorem dolotowym? Zamontowaliśmy nową pokrywę zaworów, kiedy robiliśmy naprawę @XtremeRevolution

Więc po krótkim czasie, gdy samochód znów działał jak nowy, zaczął się psuć, skok, który przychodził i odchodził, włączał się i wyłączał, czasami doładowanie w ogóle się nie włączało i kilka razy miałem kod niedoładowania. Sprawdziłem wszystkie węże i wszystkie połączenia wydają się być w porządku. Jednak podczas sprawdzania zaworu jednokierunkowego zdjąłem wąż i w rurze było dużo oleju, co może być tego przyczyną? Również dziś wieczorem, siedząc w samochodzie i kasując kody błędów, nacisnąłem pedał hamulca, a pedał poszedł prosto w podłogę, zrobił to kilka razy, jeśli dałem szybkie obroty, w pedale znowu pojawiło się ciśnienie, więc wydaje się, że jest wyciek podciśnienia? Nadal zasysa powietrze, myślę, że główne uszczelnienie wału korbowego powoduje skrzypienie lub dźwięk zasysanego powietrza, ale dzieje się tak tylko wtedy, gdy klimatyzacja jest włączona, co jest dziwne. Jeśli wyciągnę bagnet, przestaje, a jeśli ścisnę mały wąż powietrza, również przestanie skrzypieć. Jakieś pomysły?
Ja również mam ten sam problem po zainstalowaniu go, nadmierne ciśnienie w głowicy powoduje wysadzenie bagnetu po jego wyciągnięciu, a to skrzypienie pochodzi z mojej miski olejowej. Czy to nie ciśnienie spowodowało problem w pierwszej kolejności, wysadzając diagram w pokrywie zaworów?

Discussion starter · #892 ·
Cześć, pracuję nad samochodem mojej siostry i jakiś czas temu zainstalowaliśmy zestaw naprawczy. Ale teraz mamy problem z uszczelką pokrywy zaworów, która się wypycha i w skrzyni korbowej jest spore ciśnienie. Czy jest możliwe, że mamy wadliwy zawór? A może jest problem z kolektorem dolotowym? Zainstalowaliśmy nową pokrywę zaworów, kiedy robiliśmy naprawę @XtremeRevolution
Przepraszam, że tak długo mi zajęło, zanim do tego wróciłem. Ostatnio zmagam się z kilkoma sprawami. Możliwe, że zainstalowałeś zawór zwrotny odwrotnie lub pokrywa zaworów jest wadliwa. Możliwe również, że masz gdzieś przeszkodę w głowicy cylindrów. Często otrzymuję zgłoszenia dotyczące tego problemu z pokrywami zaworów z rynku wtórnego.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Discussion starter · #893 ·
Ja również mam ten sam problem po zainstalowaniu, nadmierne ciśnienie w głowicy powoduje wysadzenie bagnetu po jego wyciągnięciu, a ten pisk dochodzi u mnie z miski olejowej. Czy to nie ciśnienie spowodowało problem w pierwszej kolejności, wysadzając diagram w pokrywie zaworów?
Może to być wadliwa pokrywa zaworów. Czy Twoja pokrywa zaworów jest OEM czy z rynku wtórnego?

Discussion starter · #894 ·
Cześć wszystkim,
Zainstalowałem zestaw v3.4+ w moim Cruze z 2011 roku bez żadnych problemów. Mam problem od lat i miałem nadzieję, że ta modyfikacja również rozwiąże ten problem.
Problem dotyczy hamulców na biegu jałowym, czyli gdy pracuje pompa hamulcowa. Kiedy naciskam pedał, hamulce są w porządku, ale kiedy naciskam go ponownie, nie ma hamulców lub są bardzo słabe. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy silnik pracuje na biegu jałowym. Zmieniłem mały przełącznik podciśnienia i pompę hamulcową, ale problem nadal występuje. Pompa działa, słyszę ją, gdy kluczyk jest włączony i wydobywa się z niej powietrze. GM nie był w stanie znaleźć problemu. Jakieś pomysły ?
Istnieje seria węży i zawór zwrotny, które łączą się ze wspomaganiem hamulców. Wiadomo, że zawór zwrotny może ulec awarii i przez kilka lat obowiązywało nawet jego wycofanie.

Tak, powinno być dobrze. Po prostu nie chcesz, żeby to kapało do głowy. Ale przynajmniej masz dobre uszczelnienie na porcie próżniowym.
Miałem ten sam problem z moim. Pomarańczowy zawór zwrotny był ledwo widoczny. Próbowałem go przepchnąć, ale wydawało się, że jest tam zablokowany. Użyłem epoksydu w 2 etapach w ciągu weekendu, aby zakleić otwór zaworu. Pozwoliłem mu wyschnąć przez co najmniej 15 godzin za każdym razem. Zamontowałem zestaw V2. Wszystko poza częścią zaworu poszło zgodnie z planem. Samochód jeździ teraz o wiele lepiej i w miniony weekend w końcu założyłem nową pokrywę zaworów i świece zapłonowe.

Mam teraz zestaw V2 na 20 tys. mil w 1 Cruse, właśnie zainstalowałem kolejny V2 w drugim Cruze, gdy jego wlot zawiódł.
Zawór zwrotny NIE robi wrażenia w zestawie V3 i nowszych. Lubię te duże mosiężne.
Zgadza się, wyciągasz wlot. Śruba z epoksydem wydaje się łatwiejsza i pewniejsza niż próba pracy przez ten mały otwór w wężu za pomocą plastikowego klipsa. Dodatkowo możesz wyjąć swoje czerwone elementy zaworu. Mój wciąż tam był, ale rozerwany, nie uszczelniał.

To jest w moim Cruze z 2014 roku, ma 107 tys. mil. W końcu zacząłem to badać, ponieważ zaczęło ćwierkać na biegu jałowym. Brak kontrolki silnika, brak kodów, ani jednego. Samochód jechał OK.
Znalazłem pokrywę zaworów zasysającą powietrze w otworze tarczy, wymieniłem pokrywę zaworów na GM. Była oryginalna. Zainstalowałem zestaw V2 PCV w wlocie. Czerwony zawór wciąż tam był, ale pęknięty. Okazało się, że karbowana rura PCV turbo przeciekała, ograniczała trochę powietrze, ale nie tak jak nowa. Też to wymieniłem.
WOW! To jak zupełnie inny samochód! Moc, płynność, mpg, wszystko tam jest! Nowy samochód przy 107 tys. mil! Trudno powiedzieć, kiedy każda część się zepsuła i kiedy spadła wydajność.
Jak to może nie ustawić 5 kodów dla tego?? Nawet 1??

Jeszcze raz dzięki Andrei!!!!

881 - 900 of 932 Posts